WAAROM IS HET EEN VOORDEEL OM IN TE VALLEN?

Je hebt de hele week hard getraind, maar dan komt de ontgoocheling: je staat niet in de basiself en moet de wedstrijd beginnen op de bank. Niet erg! Je kan nog altijd een bepalende rol spelen. We leggen je hier uit waarom je uiteindelijk toch mee beslissend kunt zijn.

gardien_echauffement_football_kipsta

Zorg ervoor dat de doelman goed is opgewarmd en motiveer de ploeg

Als invaller is het jouw taak om de doelman mee op te warmen en hem klaar te stomen voor de match. Zo help je hem om met een goed gevoel aan de wedstrijd te beginnen. Met wat bemoedigende woorden zorg je ervoor dat hij meteen in de match zit. Hetzelfde geldt voor je ploegmaats die zich opwarmen, die kunnen altijd wel een motivator gebruiken.

football_kipsta_decathlon_remplaçant_motivation

Analyseer de tegenstander en bereid je voor

Neem de tijd om je tegenstander te leren kennen en de sterktes en zwaktes van de tegenploeg te analyseren. Je bereidt je mentaal voor en denkt na over wat je je ploeg kunt bijbrengen wanneer de trainer je het veld instuurt, met de nodige instructies.

Vergeet zeker niet te drinken, ook als je op de bank zit. Je lichaam moet gehydrateerd blijven! En werk ook je opwarming af zoals het hoort, zodat je meteen in de match zit. Houd je klaar, je team rekent op je!

football_kipsta_decathlon_remplaçant_but

Benut je fitheid om het verschil te maken

De rest wordt stilaan moe, en jij duikt het veld op barstensvol energie. Je moet profiteren van je fysieke conditie om het verschil te maken en/of het evenwicht te herstellen, op verzoek van je trainer. Je bent nog fris genoeg om de juiste passes te geven of de linies van de tegenstander onder druk te zetten en zo je team aan de overwinning te helpen.

Als je beslissend bent (door te scoren of een assist te geven), kan je een status als supersub verwerven! En waarom niet als onbetwist basisspeler! Want uiteraard is dat nog altijd je eerste doel als je in een team speelt. Niet vergeten als vervanger: beter 30 goeie minuten dan anderhalf uur pover spel.

MEER VOETBALTIPS

Tips
voetbal woordenschat voetbaltermen voetbalwoorden decathlon
Flank, corner, spits, links- en rechtsback ... je hoort het in Keulen donderen als je die termen hoort? Ontdek dan snel ons woordenschatlijstje over voetbal.
Tips
voetbal kipsta decathlon
Voetbal is een eenvoudige en universele sport. Het is meer dan enkel een balsport, het is een sport die je zal doen werken aan je conditie en uithoudingsvermogen.
Tips
een basisplaats verdienen
Het seizoen is pas van start gegaan en je merkt dat je niet echt het vertrouwen van je trainer hebt. We geven je enkele tips om je felbegeerde basisplaats in de wacht te slepen.
Tips
Kan je gaan voetballen als je ziek bent?
Voetballen met een verkoudheid, keelpijn of zelfs koorts, is dat wel een goed idee? Volg deze gids om te weten hoe je best omgaat met deze kleine ziektes.
Tips
voetbalveteraan
Je bent verzot op voetbal, bent de 35 al voorbij en moet er niet aan denken om te stoppen met voetballen? Dan is dit artikel iets voor jou! Je weet het misschien nog niet, maar je zet binnenkort je eerste stappen in de wereld van de veteranen.
Tips
Wist je dit? 15 voetbalanekdotes
Bij Kipsta zijn we dol op voetbal en op voetballers. Daarom hebben we speciaal voor jou een aantal anekdotes verzameld over jouw favoriete sport, waarmee je zeker een hit zult zijn op het volgende feest. Een cadeautje van ons aan jou!
Tips
de ideale voetbalschoen
Elke voetbalspeler heeft het zich ongetwijfeld wel al eens afgevraagd: wat is nu eigenlijk de ideale voetbalschoen? Een voetballer kan niet zonder zijn voetbalschoenen. Sla de bal dus niet mis ...
Tips
Damesvoetbal: een sport in volle opmars
De tijd dat voetbal uitsluitend een sport voor mannen was, ligt stilaan achter ons. Steeds meer vrouwen raken verknocht aan voetbal. Wij geven je graag wat meer info over damesvoetbal.
NAAR BOVEN