logo olaian wit

WAAROM KIEZEN VOOR EEN SURFPLANK UIT SCHUIM?

Is het echt nodig om voor een surfplank uit schuim te kiezen om te beginnen surfen? Is dit soort uitrusting alleen voor beginnende surfers bedoeld? We willen je graag laten kennismaken met de vele voordelen van een surfplank uit schuim om te leren surfen, maar ook om daarna nog je niveau verder aan te scherpen en je uit te leven in de golven!

EEN FOAMBOARD OM… JUIST TE BEGINNEN SURFEN!

number 1

EEN SURFPLANK UIT SCHUIM, IDEAAL OM RUSTIG KENNIS TE MAKEN MET SURFEN

Een surfplank uit schuim is stabiel door zijn grote volume en kun je gemakkelijk onder je arm dragen. Ideaal dus om te beginnen surfen.

Surfen is immers een veeleisende sport waar veel techniek voor nodig is. Jammer genoeg duurt je zomervakantie vaak niet lang genoeg om je goed te voelen op een klassiek board.

Surfen met een plank uit schuim is in die zin gemakkelijker en heeft het voordeel dat beginners snel kunnen genieten van hun eerste surfsensatie.

nummer 2

EEN SURFPLANK UIT SCHUIM DIE GESCHIKT IS VOOR KLEINE GOLVEN: PERFECT OM NIET GEFRUSTREERD TE RAKEN!

surfplank in schuim

Je mag ervan uitgaan dat je met je beginnersboard meer golven gaat nemen dan met een shortboard, dankzij het grote volume.

Trek je boardshort of je surfpak aan en geniet al snel van je eerste glijsessies en take-offs op kleine golven of in het schuim... Zelfs als je peddeltechniek nog niet helemaal je dat is!

Geen frustraties meer in het water: neem elke golf die je op je board krijgt!

Tips van Olaian: het is geen schande om in de schuimgolven te blijven als je net begint, zo zijn we allemaal begonnen!

nummer 3

BOARD VOOR BEGINNERS: STEVIG EN VOORDELIG

het foamboard

Een plank uit schuim is steviger dan een shortboard en vraagt ook minder onderhoud. Bovendien is schuim een duurzaam materiaal dat niet breekt en dat nauwelijks ingedeukt kan worden.

Een laatste voordeel, dat vaak belangrijk is als je aan een nieuwe sport begint, is de prijs! Een board uit schuim is betaalbaarder voor wie weinig budget heeft, omdat het eenvoudiger vormgegeven is dan een surfplank uit epoxy of polyester.

number 4

EEN FOAMBOARD VOOR… MAXIMALE VEILIGHEID!

Behalve dat het een voordelige aankoop is, is het grote voordeel van een plank uit schuim dat ze heel veel veiligheid biedt.

Als je valt en op je plank terechtkomt, ben je blij dat de schok wordt opgevangen door het polystyreen. Je moet weten dat 60% van de blessures bij het surfen te wijten zijn aan een botsing met je eigen plank.

Hetzelfde geldt als je plank je ontglipt en een andere surfer of een zwemmer in je buurt raakt.

Maar dit soort plank beperkt dus het risico op dat soort ongelukken. Niet onbelangrijk in de zomer wanneer het erg druk kan zijn op en in het water.

Nummer 5

EEN SURFPLANK DIE TOT VEEL IN STAAT IS

Het imago van een surfboard uit schuim is aan het veranderen en dat geldt ook voor het gebruik ervan!

Stilaan raakt een surfplank uit schuim verlost van het etiket 'voor beginners' en gaan mensen meer kijken naar de techniek en de prestaties van de plank. Ook ervaren surfers gebruiken nu een plank uit schuim.

JE UITLEVEN BIJ HET SURFEN EN BEWEGINGEN LEREN

foamboard 7

Surfen met een plank uit schuim als ervaren surfer is een uitstekende manier om je te amuseren met vrienden en figuren uit te proberen zonder het risico te lopen dat je plank breekt of je jezelf pijn doet. Dat maakt het surfen gemakkelijker: je hoeft je alleen nog maar te concentreren op je bewegingen en figuren. Links, rechts, 360°, noseride, cut-backs, 'finless' surfen, tandem, surf, … Laat je verbeelding de vrije loop! 1; 2; 3 per golf, 1; 2; 3 op de plank zijn alle combinaties mogelijk, zolang je maar een leash hebt zodat je plank niet alle kanten uitschiet.   Deze plank is dan de ideale oplossing voor de zomer en voor drukke surfspots, vooral omdat de golven tijdens de zomer wat kleiner zijn. Begin met wat beachbreaks en amuseer je met je vrienden! Zowel beginnelingen als ervaren surfers hebben goede redenen om voor een surfplank uit schuim te kiezen, hetzij omdat ze veilig is en geschikt om te beginnen, of omdat die planken gewoon fun en relaxed zijn. Kortom, het juiste materiaal om een heel jaar plezier aan te beleven!

DEZE TIPS KUNNEN INTERESSANT ZIJN VOOR JOU

Tips
windsurfen-tribord-trapeze
Een goede trapeze is een heel belangrijk onderdeel van je windsurfuitrusting. De juiste keuze maken is dus essentieel! Wij geven je tips om de trapeze te kiezen die het best bij je past, op basis van verschillende factoren.
Tips
Windsurfboard
Bij windsurfen is de plank het essentiële onderdeel. En dan hoeven we je niet uit te leggen dat je je tijd moet nemen om er eentje te kiezen! Hieronder onze tips om je te helpen in de keuze van je windsurfboard, naargelang verschillende factoren.
NAAR BOVEN