WAAROM WANDELSTOKKEN GEBRUIKEN?

Wist je dat tegenwoordig slechts 1 op de 2 wandelaars wandelstokken gebruikt? En zoals de helm essentieel is gebleken bij skiën of fietsen, hebben verschillende studies ook het belang en de efficiëntie van wandelen met wandelstokken aangetoond. Tijdens het lezen van dit artikel zal je merken dat het gebruik van wandelstokken een slimme keuze is om je veiligheid te verzekeren en je gewrichten te sparen.

waarom-wandelstokken-gebruiken
number_1

VERSTERK JE EVENWICHT EN VERMIJD VALPARTIJEN

Wandelstokken zorgen voor stabiliteit en meer zekerheid bij het wandelen. Ze zijn een uitstekend hulpmiddel bij het nemen van obstakels en wanneer je onstabiel terrein aandoet (sneeuw, ijs, rotsen, klei of diep water).

Uitglijden is een van de grootste oorzaken van ongevallen bij het wandelen, met wandelstokken verklein je ook dat risico.

Wandel sneller met Fast Hiking

waarom-wandelstokken-gebruiken
number_2

BESCHERM JE GEWRICHTEN

Door de impact en het gewicht te verdelen over je armen en je benen.

De stokken werken bij het afdalen als schokdempers voor je knieën, enkels, heupen en ruggenwervel. Het is daarnaast ook bewezen dat het gebruik van wandelstokken de impact op je knieën met 25% vermindert.

Ze zijn ook zeer handig bij het klimmen omdat ze de quadriceps en de hamstrings ontlasten.

waarom-wandelstokken-gebruiken?
number_3

VERLICHT DE INSPANNING

Door de inspanning tijdens het klimmen te verdelen over je armen en benen, worden ze ontlast.

Daarnaast zal je tred ook veel regelmatiger zijn als je wandelstokken gebruikt. En op die manier raak je ook minder snel vermoeid.

number_4

STUW JE VOORT

Tijdens het klimmen kan je ze gebruiken om je aan je armen omhoog te trekken, daarnaast verlichten ze ook de inspanning en houden ze je hartslag onder controle.

NAAR BOVEN