WAAROM ZWEMMEN OP MUZIEK GOED IS

Neen, je droomt niet. Zwemmen op muziek kan echt. Wees gerust, we gaan je niet vragen om je smartphone of favoriete mp3-speler mee onder water te nemen. Nabaiji heeft een innovatief product ontworpen dat waterdicht is en waarmee je je lievelingsmuziek kunt beluisteren tijdens het zwemmen.

Want het is algemeen bekend: muziek verzacht de zeden. En het is vaak een goede motivatie tijdens het sporten. Je trainingen zullen des te aangenamer zijn.

number_1

DE VOORDELEN VAN ZWEMMEN OP MUZIEK

De meeste sporten die niet in groep zijn, worden vaak gedaan op muziek. Lopen, fitness… Dus ook tijd dat zwemmers van dit plezier kunnen meegenieten. Baantjes trekken is leuk, maar kan na een tijdje wat saai worden. Precies daarom heeft Nabaiji een waterdichte mp3-speler bedacht. Met de mp3 Delight kan je zwemmen terwijl je je favoriete playlist beluistert.

Zeg de eindeloze lengtes vaarwel en maak plaats voor een efficiënte zwemtraining waar je mentaal een boost van krijgt!  Je kunt het toestel onder de strap van je zwembril vastmaken (zoals op onderstaande foto), achter het hoofd. Het werkt als een traditionele mp3-speler maar is waterdicht.

Met deze mp3 gaat de tijd des te sneller vooruit en de kilometers lukken des te vlotter.

Met een autonomie van 15 uur en een opslagcapaciteit van 2 GB is dit je ideale partner bij het zwemmen.

De aanpasbare klem is bijzonder praktisch, zo kun je hem dragen waar hij het minst hindert en zwemmen in alle comfort.

Vergeet niet om de juiste maat oordopjes te kiezen zodat er geen water kan binnendringen. De mp3 Delight wordt verkocht met verschillende maten oordopjes, in verschillende vormen, rond of kegelvormig.Wanneer je oordopjes goed passen zullen ze trouwens ook beter blijven zitten. We raden je aan om een siliconen badmuts te dragen, die helpt om de oortjes op hun plaats te houden.

number_2

WAAROM MUZIEK?

Door te zwemmen op muziek train je veel doeltreffender. Een goede playlist zorgt immers voor de nodige motivatie. Als je je laat meegaan met het geluid, dan voel je de inspanning minder.

Op de lange termijn zullen langere trainingssessies het uithoudingsvermogen verbeteren! Ga dus voor stimulerende, ritmische nummers die je zin geven om alsmaar beter te presteren.

Om de intensiteit van de inspanning te variëren, kan je in je playlist nummers kiezen met verschillende tempo’s. De versnellings- en herstelfases kunnen zo gemakkelijker worden afgewisseld. Na een uurtje trainen op je favoriete hits krijg je meteen een boost!

Om endorfines (het gelukshormoon) vrij te maken is er niets beter dan muziek en sport!

Een meeslepend deuntje helpt je hoofd leeg te maken. Helemaal alleen, in een bubbel van water en muziek, is het gemakkelijker om de buitenwereld even te vergeten. Focus op jezelf en denk aan niets anders dan het zwemmen en de inspanning.

Met muziek kan je je ook beter concentreren. Afhankelijk van het ritme kan je krachtiger of sneller zwemmen of een ander tempo aannemen. Bovendien, voor wie niet voortdurend op zijn ademhalingstijd wil letten, kan het ritme van de muziek helpen om een meer natuurlijke, instinctieve ademhaling te volgen.

Dankzij de melodieën kan je ook beter aan de coördinatie van je bewegingen werken. Muziek heeft vele voordelen, voor je moraal en voor je fysieke capaciteiten. Het heeft ongeveer hetzelfde effect als een coach en doet je vermoeidheid en uitputting vergeten!

Al onze tips om de mp3 Delight goed te gebruiken, vind je hier.

NAAR BOVEN