Wat zijn training bands?

Stel je voor, een fitnesszaal die in je sporttas past ... Onmogelijk denk je? Niet echt! Met training bands (of elastische straps) kun je trainen waar je wil. Sporters maken steeds vaker gebruik van deze elastische straps, die heel wat voordelen bieden. Maar over welke voordelen gaat het precies? Ontdek alle functies van training bands.

Training bands, een veelzijdig accessoire voor een complete training​​​

Zowel voor spiertraining, crosstraining als voor fysieke voorbereiding kun je training bands gebruiken om je spieren te verstevigen, te stretchen of gewoon als hulpmiddel. Dit veelzijdige accessoire biedt allerlei mogelijkheden voor oefeningen, en is een uitstekende bondgenoot tijdens je trainingssessies.

crosstraining_domyos_training_band
number_1

Waarvoor dienen Training Bands?

Ik wil vooruitgang boeken: Met Training Bands kun je op elk niveau gemakkelijk rek- en strekoefeningen of dips uitvoeren, of het nu is om de beweging te leren of enkele kilo's kwijt te raken zodat je meer herhalingen kunt doen.

Ik wil mijn spieren verstevigen: In tegenstelling tot halters bieden elastische straps een variabele, progressieve weerstand. Dit laat je toe om zowel je kracht als je snelheid en vermogen te ontwikkelen, zonder je gewrichten te overbelasten. Als je een stapje verder wil gaan, kun je een oefening intensiever maken door een Training Band te combineren met de weerstand van een halter, staaf of toestel.

Ik wil leniger worden: Ontwikkel je lenigheid en verruim je bewegingen op een zachte wijze tijdens het stretchen.  

number_2

Hoe kies je je Training Band?

Als je de strap gebruikt voor spierversteviging, kun je eerst een Training Band met een lagere weerstand nemen, en daarna geleidelijk aan overschakelen op een hogere weerstand. Als je daarentegen je Training Band gebruikt als hulpmiddel bij rek- en strekoefeningen bijvoorbeeld, zal een band met een hogere weerstand je meer ondersteuning bieden.

number_3

Hoe gebruik je je Training Band?

Nu je iets meer weet over de Training Band, wil je natuurlijk weten hoe je hem moet gebruiken. Ga naar Domyos.com om alle mogelijke oefeningen te ontdekken:

NAAR BOVEN