WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN NORDIC WALKING STOKKEN EN WANDELSTOKKEN?

Nordic walking is een sport die je verplicht met 2 specifieke stokken uitvoert, deze helpen de wandelaar om zich vlotter vooruit te bewegen en het bovenlichaam te verstevigen. Bij wandelen worden stokken enkel aangeraden.

Het is van essentieel belang om specifieke stokken uit te kiezen die beantwoorden aan jouw behoeften bij het nordic walken. Volg onze gids!

number_1

EEN STOK VOOR ELKE WANDELAAR

Nordic walking is een sport die je meestal beoefent op vlak terrein. De stokken helpen je om je vlotter vooruit te bewegen en zorgen voor de versteviging van het bovenlichaam. Ze zijn essentieel voor en eigen aan de beoefening van deze complete sport: zonder stokken voor nordic walking is er geen sprake van nordic walking. Wandelen is een sport die je meestal beoefent op steiler terrein met niveauverschillen, daar bieden de stokken vooral ondersteuning bij het klimmen en zorgen ze ervoor dat je niet uitglijdt bij het afdalen. Ze zijn niet verplicht bij wandelen, maar het gebruik ervan wordt wel sterk aangeraden. Dit programma is gerealiseerd in het kader van een sponsering van de NGO Sikana.

Met de steun van Decathlon heeft Sikana een universeel leerplatform ontwikkeld voor sportievelingen, scholen, verenigingen en NGO's die ervoor ijveren het plezier en de voordelen van sport toegankelijk te maken voor iedereen.

Je hebt vrij toegang tot een tiental digitale programma's en een honderdtal video's op www.sikana.tv.

Bij nordic walking letten de beoefenaars bij de keuze van hun stokken vooral op het percentage carbon dat de stokken bevatten. Hoe hoger het percentage carbon, hoe kleiner de impact van de trillingen op je gewrichten en je armen en hoe lichter en dynamischer de stokken Voor wandelen gaan de wandelaars vooral op zoek naar stevige stokken die het wandelen vergemakkelijken en het risico op vallen en blessures verkleinen. Het materiaal van hun voorkeur is aluminium.

number_2

POLSLUSSEN OF 'HANDSTRAPS': SPECIFIEK VOOR NORDIC WALKING STOKKEN

Bij Nordic Walking:

De stokken bevatten polslussen met een opening voor de duim (ook wel handstraps genoemd), deze zorgen ervoor dat je je hand goed kan openen bij het afzetten: een essentiële beweging bij deze sport die vloeiend en regelmatig moet zijn. Wandelstokken bevatten een simpele polslus (een band) die je rond de pols kan doen, zodat je je stokken niet verliest tijdens het wandelen.

number_3

UIT EEN DEEL VS TELESCOPISCH

Voor nordic walking raden we je aan om te kiezen voor stokken uit één deel (met een enkele buis) die vibraties bij het wandelen tegengaan en je gewrichten beschermen.

Voor wandelen is het aangeraden om telescopische stokken (uit meerdere delen) te gebruiken, zo kan je ze aanpassen aan het soort terrein en ze gemakkelijk opbergen in je rugzak. Nordic walking stokken beantwoorden zo aan de specifieke behoeften van deze complete sport die tevens goed is voor je gezondheid.

In de winkel zal je daarom ook merken dat nordic walking stokken enkel per twee verkocht worden, in tegenstelling tot wandelstokken die per stuk kunnen worden verkocht omdat een stok soms al volstaat als ondersteuning. 

NAAR BOVEN