WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN TRIBAN EN VAN RYSEL?

Waar vroeger elke racefiets B'TWIN heette, is ons aanbod nu opgedeeld in twee segmenten. Zowel het merk Van Rysel als Triban maken nu hun eigen fietsen. Triban focust zich op het gebruikscomfort en laat de race-ambities links liggen, terwijl Van Rysel er net is om aan de race-ambities te voldoen.

1

TRIBAN

De TRIBAN, dat is de racefiets zonder race-ambities waarbij gebruikscomfort prioritair is: genieten van het gevoel om snelheid te maken en samen met vrienden nieuwe plaatsen en prachtige landschappen ontdekken. Want voorbij de eerste bocht lonkt het avontuur! Eric, hoofd van het Triban-team beantwoordt al onze vragen en vertelt ons tot welke doelgroep zij zich richten.

Een voorsmaakje van onze Triban-collecties!

Triban RC100

EERSTE KENNISMAKING

 Het RC100-gamma voor beginners

De grootste missie van Triban is zonder twijfel de passie voor racefietsen zo toegankelijk mogelijk te maken. Of je nu al een andere sport beoefent of niet, de sensatie en weldaad van het fietsen is iets wat iedereen kan en zou moeten beleven, in familieverband of met vrienden. Hup de fiets op! Het avontuur kan beginnen!

Triban RC500

VOOR DE FUN

 Het RC500-gamma voor de ervaren racefietser

Triban speelt in op de noden van regelmatige fietsers door hen innoverende oplossingen aan te bieden zodat ze nog meer plezier kunnen beleven aan hun passie. Zonder te raken aan het DNA van de racefiets - wat staat voor snelheid - wordt werk gemaakt van extra comfort, amusement en veiligheid. Met als doel vaker en verder te kunnen fietsen en zo meer te ontdekken.

Triban RC900

OM TE VERKENNEN

Het RC900-gamma voor de gevorderde fietser

De racefiets is een bodemloos vat van mogelijkheden voor wie ervan houdt er met de fiets op uit te trekken. Obstakels overwinnen en geen enkele uitdaging op twee wielen uit de weg gaan. Aangetrokken door de meest afgelegen streken, door persoonlijke en collectieve uitdagingen die je uit jouw comfortzone halen. Ook aan deze groep heeft Triban gedacht.

2

VAN RYSEL

In tegenstelling tot Triban, ligt de focus bij Van Rysel wél op de competitieve racefietser. Het materiaal is minder gericht op comfort, maar meer op prestaties, en bij de kledij wordt de aerodynamica nog belangrijker. Weet je trouwens waar de naam Van Rysel vandaan komt?

In onderstaande video leggen onze teams in Lille uit hoe Van Rysel geboren werd, en waarom het zo belangrijk was om een apart wielersegment te creëren voor de competitieve racefietser. 

NAAR BOVEN