WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN MOUNTAINBIKEN?

Regelmatig tot dagelijks sporten maak deel uit van een gezonde levensstijl. Gezondheidsexperts raden een evenwichtige voeding, een goede hydratatie en dertig minuten lichaamsbeweging per dag aan.

number_1

MOUNTAINBIKEN IS GOED VOOR JE LICHAAM

Mountainbiken is een sport met zeer weinig medische contra-indicaties, waardoor ze voor een groot publiek toegankelijk is. Bij twijfel consulteer je best je arts om na te gaan of de sport geschikt is voor jou.

Voordelen mountainbiken Cardiovasculaire spiertraining
CARDIOVASCULAIRE EN SPIERTRAINING

Fietsen belast alle spiergroepen en zet het hart aan het werk.

Wat de spieren betreft, worden bij mountainbiken uiteraard de beenspieren getraind, maar ook de buik-, borst- en armspieren. Het is dus een complete sport.

Het ontwikkelen van de hartspier heeft verschillende voordelen:

• hoe vaker je ze traint, des te doeltreffender ze wordt, en des te meer bloed ze je lichaam in pompt;

• er wordt meer zuurstof naar je spieren en organen gebracht;

• je hart zal ook sneller herstellen.

PREVENTIE VAN RISICO'S

Regelmatig een sport als mountainbiken beoefenen, vermindert de kans op ziektes en voorkomt overgewicht.

Ideaal is om regelmatig sporten te combineren met een evenwichtige voeding. Al onze tips vind je in ons MTB- en dieetdossier.

Bij fietsen wordt je gewicht ook gedragen door de fiets, waardoor letsels door schokken dus veel minder vaak voorkomen dan in andere sporten, bijvoorbeeld hardlopen.

number_2

MOUNTAINBIKEN IS GOED VOOR JE GEEST

Regelmatig mountainbiken helpt om na het werk even het hoofd leeg te maken, stress te beperken en heeft een positieve impact op je gedrag.

Wat is er immers beter dan een MTB-tocht in de natuur om de dagelijkse sleur achter je te laten en helemaal te ontspannen? Het is dus een ideale sport waarbij je je eigen streek of nieuwe horizonten kan verkennen.

Ontspanning door fysieke inspanning vermindert angst en zelfs nerveuze spanning. MTB heeft het voordeel dat je van de vaste paden kunt afwijken en kunt kiezen voor de volle natuur: bos, bergen, plattelandswegen…

Door regelmatig te sporten kan je trouwens een depressie bestrijden, of die nu al dan niet seizoensgebonden is. En de persoonlijke voldoening die je eruit haalt, evenals het sociale aspect wanneer je in groep fietst, zorgen er ook voor dat je je beter voelt.

Fietsen, en dan in het bijzonder mountainbiken, is een zeer complete sporttak. Geniet ook van de voordelen van fietsen en neem de fiets naar het werk.

Voordelen mountainbiken goed voor je geest
NAAR BOVEN