62 Tips
Pages
plongée_binôme_decathlon_subea
Geen monitor of groepsleider meer om je duikparameters in de gaten te houden ... je bent op jezelf aangewezen onder water! Vanaf nu moet je elke duik organiseren en plannen. Om te gaan duiken op eigen houtje moet je immers bepaalde regels naleven om een zeker niveau van veiligheid te waarborgen voor jou en je duikbuddy. Subea geeft je een aantal tips voor een geslaagde duiksessie met je buddy!
Ongeacht je leeftijd moet je ervoor zorgen dat je de touwtjes goed in de hand hebt! Lees onze gids om de juiste vlieger te kiezen!
Femme pratiquant voile
De mens is vertrokken om de wereld te ontdekken, gedreven door de wind. Het ging niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe. Wacht dus niet langer en vertrek zelf, om te genieten van dit speelterrein van maar liefst 360.700.000 km²!
Nu de zomer in het land is, is het weer tijd om te gaan zeilen of te genieten van andere activiteiten op en aan zee! Maar voordat je de haven uitvaart voor een lange zeiloversteek of een korter tochtje met het gezin, is het belangrijk dat je bij jezelf nagaat of je het maritiem betonningsstelsel goed kent: de boeien en bakens zijn er voor de veiligheid van iedereen. Ze geven gevaren aan of markeren een vaargeul of vaarwater. Elk vaartuig moet ze respecteren. Daarom hieronder een kleine gids om je geheugen op te frissen voor de zomer!
surf
Surfen, bodyboarden, suppen, snorkelen of eender welke activiteit op het strand... Deze zomer kun je zonder problemen in badpak of bikini sporten: beweeg, het blijft perfect zitten. Maar welke badkleding kiezen?
Zeeziekte kan iedereen overvallen, of je nu een beginneling of heuse zeerot bent. Zelfs skipper Tanguy De Lamotte, die de Vendée Globe op zijn naam mag zetten, vertelde ons dat hij er ook wel eens last van heeft. Er is immers geen enkel verband tussen die kwaal en je zeilkwaliteiten. In dit artikel geven we je een paar tips om te zeilen zonder geplaagd te worden door zeeziekte.
Hydratation voile
Volgend zinnetje heb je zonder twijfel al gehoord, en het is ook het credo van elke sporter, ongeacht zijn of haar niveau: “je moet drinken voor je dorst hebt en eten voor je honger hebt”! Je denkt dat uitdroging jou niet kan overkomen omdat je een watersport beoefent? Vergis je niet, door de wind, het zoute water, de zon en de inspanning verliest je lichaam veel vocht. Wacht dus niet om een glas (water) te drinken, je lichaam zal je er dankbaar om zijn, ik leg je uit waarom.
Het zomert en dus hijs je vaker de zeilen, want wat is er heerlijker dan op een kajuitjacht of in een open boot genieten van de zeelucht, de zon en de zomerse warmte? Maar ondanks die paradijselijke omstandigheden moet je voorzichtig blijven, en je vooral goed beschermen tegen de zon. In dit artikel lees je hoe je jezelf het beste kunt beschermen tegen gevaarlijke uv-straling.
canoe_kayak
De kano en de kajak zijn boten waarmee je over het water kan glijden. Dat doe je met behulp van een peddel. Heel leuk en handig, want met deze bootjes ontdek je prachtige landschappen rondom de verschillende wateren.
surftassen decathlon
Ondanks zijn mooie formaat is je surfboard bijzonder breekbaar, daarom is het heel belangrijk om hem goed te beschermen tegen schokken en tegen de zon.
NAAR BOVEN