WELK AVONTUUR WIL JIJ DEZE ZOMER BELEVEN?

#STAYCATION

Wat is een 'staycation'?

Dat is een vakantie die je doorbrengt in eigen land in plaats van in het buitenland. Of het is een thuisblijfvakantie waarbij je daguitstappen maakt naar lokale activiteiten.

Vandaag stelt iedereen dezelfde vragen: “Wat ga ik doen deze zomer?”, “Waar ga ik op vakantie?”, “Kan mijn reis nog doorgaan?”, “Zal mijn reservering behouden blijven?”, enz.

De zomer komt inderdaad dichterbij, en er zijn nog steeds veel onzekerheden. We hebben dit nieuwe dossier voor je opgesteld zodat je rustig een plan B voor de zomer kan maken. We stellen je vier soorten avontuur voor die je kan uitproberen om je zomer nog spannender en avontuurlijker te maken!

kamperen avontuur

1- KAMPEREN

Ben je al vaak gaan kamperen? Misschien kan je het deze keer eens anders aanpakken. In je eigen tuin, of bij een andere particulier die een plekje in zijn tuin aanbiedt. Of op een meer traditionele camping, maar dan in een streek die je minder goed kent. Er valt zo veel te ontdekken bij ons!

Ben je nog gaan kamperen? Nu is het moment! Met het gezin of onder vrienden, het is een avontuur dat je deelt ... “Buiten leven in de natuur, je tent opslaan, vuur maken, samenzijn met je gezin en terugkeren naar de essentie...", daar draait het om volgens Mama Lobke, een van onze ambassadrices (leukewereld.be (NL)). 

Meer heb je niet nodig om eraan te beginnen! ;)

flexcamp-staycation

2- RONDTREKKEN MET DE TENT

Wil je liever niet meer dan twee dagen op dezelfde plek blijven? Geen probleem, trek dan rond met je tent! Je tent opzetten op een charmante (en toegelaten) plek, overdag gaan wandelen of een andere sportieve activiteit doen, 's avonds genieten van het kampvuur en dan weer de auto nemen om naar de volgende plek te gaan. Dat is ook een leuke aanpak! 

Zo kan je bestaande routes volgen om de mooiste plekjes te ontdekken, fantastische wandelingen maken in streken van ons land die je niet kent, enz.

Probeer het! Je zal zien dat dit heel leuk is …

loic-bike&camp

3- EEN FIETSVAKANTIE

Fietsvakanties zitten al een tijdje in de lift. Fietstoerisme is een geweldige manier om in alle vrijheid te reizen. Overdag ben je sportief bezig en leg je in je eigen tempo kilometers af terwijl het landschap voorbijglijdt. Overnachten doe je in je tent midden in de natuur. Het is ook een perfecte combinatie van twee buitensporten met als groot voordeel de milieuvriendelijkheid ... Er zijn veel redenen te bedenken om een fietsvakantie uit te proberen, zeker (en vooral) in eigen land. Lange afstanden afleggen, geschikte fietsroutes ontdekken, slapen in de vrije natuur (in daartoe bestemde zones), enz. Zo kan je volledig zelfstandig avonturen beleven en hiervoor ook je tijd nemen. Uiteraard vraagt dit type avontuur aanzienlijke fysieke inspanningen, maar met een goede voorbereiding, zowel lichamelijk als organisatorisch, is dit voor iedereen haalbaar. Het is vooral een kwestie van het bepalen van redelijke en realistische doelstellingen. Ga ervoor! Je zal niet ontgoocheld zijn ...

trekking-staycation

4- BIVAKKEREN

Je rugzak nemen, je tent, een paar schoenen en dan magnifieke paden verkennen in alle uithoeken van het land. Een stukje GR, een nieuwe streek… Een grote lus maken of van punt A naar punt B wandelen, er is voor elk wat wils.

Trekking geeft je een gevoel van plezier, van vreugde, van fierheid, van verwondering, van vrijheid ... kortom: een gevoel van geluk! En al deze emoties worden nog mooier als je ze met anderen kan delen! Omdat ze ons leven rijker maken.

Deze dagen die je samen, met z'n tweeën of met meerdere personen, dicht bij de natuur doorbrengt, blijven in je geheugen gegrift!

Hier zijn enkele tips en adviezen om je avontuur ten volle te beleven! 

wtmy-garden

WELCOME TO MY GARDEN

Word lid van het netwerk!

Iedereen, of toch bijna, heeft al gehoord van dit interactieve platform dat ontstond vanuit een burgerinitiatief!

Het idee is om je tuin aan te bieden als (gratis) bivakplaats. Dit platform is bestemd voor zij die zich te voet of met de fiets verplaatsen, de zogenaamde 'trage reizigers'. Je kan ook om het even waar in België een tuin reserveren om daar maximaal 48 uur te kamperen. Een mooie manier om nieuwe streken te ontdekken en mensen in heel België te leren kennen.

Als deze zomer bepaalde grenzen opengaan, kan je ook net over de grens op avontuur gaan, dicht bij huis!

En om inspiratie op te doen over activiteiten en wandelingen in België, kan je ook begin juli ons volgende dossier inkijken!

NAAR BOVEN