WILDKAMPEREN IN DE HERFST

Alle must haves voor een fikse herfsttocht op een rijtje

De herfst doet zijn intrede, maar dat wil niet zeggen dat je je wandelschoenen al moet opbergen! De natuur heeft ook in de herfst heel wat moois in petto voor wie graag op pad gaat, al moet je wel een paar regels respecteren. Ontdek…

number_1

HOE JE VAN WATERDICHTHEID JE BESTE VRIEND MAAKT  

Na de zomerse drukte op de wandelpaden en voor het vallen van de eerste sneeuwvlokken, kan de herfst je als echte natuurliefhebber ongetwijfeld verleiden voor een wandeling. Maar opgelet, de nazomer kan vaak heel onvoorspelbaar uit de hoek komen.

Een jas is dan een absolute must, en vergeet ook niet om je rugzak te voorzien van een waterdichte poncho die de regendruppels buitenhoudt!

Kies ook voor hoge, waterdichte wandelschoenen en trekkinggaiters. Zij zorgen ervoor dat het water niet in je schoenen sijpelt bij hevige stortbuien.

number_2

WORD EEN ECHTE EXPERT IN HET OPZETTEN VAN EEN TENT ... IN ALLE OMSTANDIGHEDEN

Door je tent goed te installeren, ben je zeker van een verkwikkende nachtrust en een geslaagde kampeertocht!

Denk eraan dat de lucht in het bos of op een open plek vaak warmer is. Dit zijn dan ook aangename plaatsen om de nacht door te brengen.

Als de zon schijnt, richt je je tent best naar het oosten. Zo word je 's morgens gewekt door de zon en kan je genieten van haar natuurlijke warmte.

Zijn de weersvoorspellingen nog onzeker? Graaf dan een greppel van een paar centimeter diep rond je tent om het water buiten te houden.

De wind kan stevig waaien in de herfst. Sla daarom je kamp op onderaan bergkammen of -toppen, die geven meer beschutting.

number_3

WARM SLAPEN ALS HET KWIK EEN DUIK NEEMT

Het weer mag overdag dan even warm lijken als in de zomer, 's avonds koelt het sneller af en zal je beter voorzien moeten zijn dan in de zomer.

Kies voor een slaapzak met een comforttemperatuur van 0°C.

En ook een goed kampeermatje is onmisbaar, besteed er dus de nodige aandacht aan! Je kan opteren voor een zelfopblazend isolerend kampeermatje. Maar weet dat bepaalde slaapzakken ook een geïntegreerd matje hebben, zo moet je minder meezeulen.

Ben je er klaar voor? Super! Vertrekken maar…

NAAR BOVEN