WOESTIJNTREKKING IETS VOOR JOU?

Een tocht door de Marokkaanse woestijn, waar de lucht altijd blauwer lijkt en je elke avond getrakteerd wordt op een adembenemende zonsondergang. Staat het ook op jouw bucketlist? Elke dag je weg ploegen door het mulle zand is een hele uitdaging, maar een woestijntrekking doe je gelukkig nooit alleen. Een team doorwinterde Berbers begeleidt je van kasba naar tentenkamp. Forclaz-productmanager Sophie Jarray testte het concept uit.
 

campement_desert_trek-voyage

DAG 1 BASECAMP 

“We komen aan in Ouarzazate. Samen met onze begeleider Moktar rijden we 5 uur naar onze basecamp in de Sahara. De lange rit beloont ons met prachtige landschappen van canyons tot de oases van de Drâa-vallei. Eenmaal aangekomen in M’hamid worden we  verwelkomd met warme muntthee en heerlijke couscous. Doodvermoeid vallen we in slaap in onze tenten. Wanneer ik wakker word, kan ik amper geloven dat we midden in de woestijn zijn. We ontbijten in magische stilte. Intussen worden de kamelen beladen met bagage en proviand voor de komende 4 dagen. Geen conserven of vriesdroogmaaltijden, enkel verse producten.” 

trek_desert_randonnée_forclaz

DAG 2 SIDI NAJI, EINDELIJK! 

“8.00 u. We vertrekken voor een wandeling van 4 uur voor we een lange middagpauze nemen. Soms wandelen we naast onze kamelen, soms ervoor, maar nooit ver weg van de karavaan. Net voor de middag wordt de zon te fel. We zoeken schaduw onder een Tamarisk boom en rollen enkele tapijten uit. Terwijl de kok onze lunch voorbereidt, vinden we tijd om wat te lezen of te schrijven. Aangesterkt door een heerlijke Marokkaanse salade is het opnieuw tijd om te vertrekken voor 3 uur. We wandelen altijd op het rustige tempo van de karavaan. Eindelijk komen we aan in Sidi Naji. Voor we ons kamp opzetten, wordt er thee geserveerd,  we praten na over onze ervaringen van de dag. Na een diner genieten we van de sterrenhemel en het knisperende kampvuur.”
 

DAG 3 BEKLIMMING VAN DE ERG ZAHAR 

“Na een heel rijk ontbijt hernemen we de tocht. Ons hoogtepunt vandaag wordt de beklimming van de ‘schreeuwende duin’. We wandelen 5 uur in de voor middag, gevolgd door een lunchbreak, waarna we verder wandelen richting zandduin. Eenmaal aangekomen verkiest een deel van de groep hem te bewonderen aan de voet. Met enkele moedige zielen zetten we het op een klimmen. Niemand van ons wil nog naar beneden. Op de rug van die enorme zandduin staat de tijd even stil.”
 

« Nous nous levons tôt pour profiter du lever du  soleil. Quelques postures de yoga pour bien  commencer la journée, et nous voi

DAG 4 TRADITIONELE MUZIEK & MIJMEREN IN DE WOESTIJN 

“We staan extra vroeg op om de zonsopgang mee te pikken. Een beetje yoga om de dag goed te beginnen, en we vertrekken opnieuw. Vandaag zoeken we een bron zodat onze dromedaris kan drinken. Na 4 uur vinden we er eentje. Enkelen zien hun kans om een douche te nemen. We besluiten er ook te lunchen. Laat op de middag vertrekken we richting Erg Aït Ounir om een laatste magische nacht onder de sterren door te brengen. Bij een groots kampvuur genieten we van traditionele muziek.”

ARTIKEL UIT ONS MAGAZINE EDITIE HERFST/WINTER 2019

Ook deze artikels kan je in dit magazine vinden
Tips
teaser
Thibaud Geerinckx is de Belgische Subea-ambassadeur. Samen met zijn vriendin Juliette bracht hij een onvergetelijk bezoek aan Mosiah Arthus, zijn enthousiaste collega in duikparadijs Martinique.
Tips
Wed'ze
Wintersport neemt bij Decathlon een steeds grotere en belangrijkere plaats in. Onder de merknaam Wed’Ze wordt ondertussen het hele gamma wintersportproducten aangeboden. We nemen een kijkje achter de schermen.
Tips
mission_green_decathlon_ecologie
Sport toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen op een verantwoorde manier.” De Decathlon missie is ambitieus en motiveert ons bedrijf richting een circulaire economie met strenge klimaatdoelstellingen.
Tips
teaser
Van een inclusieve teamsamenstelling waar elk talent telt, tot leren samenspelen over de gendergrenzen heen: korfbal, touch rugby en quidditch zijn maar enkele van die gemengde sporten die de waarden van goed sportmanschap zo goed uitdragen.
Tips
choisir_appareil_fitness_domyos
Train je liever thuis dan in de fitness? Met wat plek en een degelijk toestel is dat eenvoudig te regelen. Wij staan je bij in het kiezen, testen, installeren en dienst na verkoop.
Tips
hip_hop_danse_premiere_lecon
Al jaren speelde ik met het idee om hiphop te dansen (met dank aan Benny B) maar ik durfde nooit de stap te zetten. Toen me een individuele les werd aangeboden, heb ik dus niet lang geaarzeld.
Tips
teaser
Misschien sta je er niet echt bij stil, maar ook snowboarden is een zeer toegankelijke sport voor de allerkleinsten. En dat wil Childeric Bogaert van Sneeuwsport Vlaanderen graag bewijzen met de Kids On Snow-tour.
Tips
teaser
Gaan skiën met (kleine) kinderen is niet evident. Mits een goede planning en een paar handige tips verzeker je jezelf van een zorgeloze vakantie.
Tips
randonnée_avec_son_chien_trekking
Marine Pigneur (32) is vastberaden in haar wanderlust. Samen met haar husky ‘Helfy’ doorkruist ze dit jaar Europa te voet. Vanuit Dinant wandelen ze de camino naar Santiago de Compostela. Daarna gaat het richting Rome en Oost-Europa. Marine volgt vooral haar intuïtie en meer dan ooit haar eigen hond.
Tips
teaser
Een dutje van 20 minuten, presteer je daar nu echt beter van? We leggen het fenomeen van de powernap onder de loep, samen met de Nederlandse expert Kasper Janssen.
Tips
surfer_en_hiver_combinaison
Bij surfen denk je natuurlijk aan zonovergoten exotische stranden, bruingebrande lichamen, perfecte golven en een idyllische branding. Voor de fervente surfer stopt het surfseizoen echter nooit. Met het juiste materiaal en een paar nuttige tips kan ook jij met een gerust gemoed en warme tenen in de winter op je surfplank staa
Tips
teaser
Samen met je volwassen dochter of zoon een bijzondere sportieve uitdaging aangaan, betekent in team fysieke en mentale grenzen verleggen. Deze duo’s gingen ervoor en blikken blij en dankbaar terug.
Tips
Trekking_désert_randonnée_Maroc
Een team doorwinterde Berbers begeleidt je van kasba naar tentenkamp. Forclaz-productmanager Sophie Jarray testte het concept uit.
Tips
teaser
Offroad fietsen wordt steeds populairder. De mountainbike kent natuurlijk iedereen, maar wat zijn je opties als de route net iets minder hobbelend is, en je toch een noemenswaardige snelheid wilt halen?
Tips
teaser
Hoewel er nogal vaak commotie rond is, zijn de regels van de jacht in België nochtans netjes afgebakend. Wij hebben een afspraak met Els en Romain, twee jagers die graag met ons hun visie delen.
NAAR BOVEN