"DO IN"

Do in is een vorm van zelfmassage en bestaat uit een reeks wrijf-, druk- en rekhandelingen. De ideale activiteit om te ontspannen, jezelf helemaal bewust te worden van je eigen lichaam en gezond te blijven. Ontdek snel deze relaxerende discipline.

number_1

DO IN, DE WETENSCHAP EN DE KUNST VAN ZELFMASSAGE

Deze techniek voor zelfmassage, die een reeks wrijf-, druk- en rekbewegingen omvat, is een vorm van preventieve en traditionele geneeskunde die we aan onze Chinese vrienden te danken hebben. Do in leunt aan bij acupunctuur, shiatsu of zelfs acupressure (acupunctuur zonder naalden) en is erop gericht je lichaam in harmonie te brengen met de universele energie die ieder van ons in zich draagt.

Het is tegelijk wetenschap én kunst. Do in is de ideale activiteit om je te ontspannen, je bewust te worden van je eigen lichaam en aan je gezondheid te werken. De troeven zijn talrijk en bovendien voor iedereen toegankelijk. Benut ze!

number_2

DO IN IN DRIE WOORDEN

- Relaxatie: het uiteindelijke doel van do in is ontspanning, het bereiken van geluk en een gevoel van welzijn. De technieken, gebaseerd op de stimulering van acupunctuurpunten, zijn dan ook enkel heilzaam als je volledig ontspannen bent. Enkel zo geniet je van dit gebruik. Niettemin is dit een actieve relaxatiemethode, je moet immers zelf de hele massage uitvoeren om je organen te stimuleren en weer helemaal in evenwicht te krijgen. Als je 's ochtends aan do in doet, wek en activeer je je lichaam, 's avonds helpt deze discipline om heerlijk zacht in slaap te vallen.

- Preventie: do in is een van de "hogere geneeskunsten" in de Chinese traditie, omdat ze de gezondheid verbetert, het lichaam beter bestand maakt tegen ziektes en verouderingsverschijnselen tegengaat door aan de universele energie te werken. Het is een volstrekt gevaar- en risicoloze discipline, diepgaande kennis over die universele energie is niet nodig. Do in is in de eerste plaats bedoeld om je gezonder te maken, door storingen in het menselijke organisme te voorkomen en te behandelen.

- Harmonisering: de term "do in" is afgeleid van "tao-inn", waarbij tao staat voor de universele energie die ons omringt, als bron van alle levenskracht. "Tao-inn" is met andere woorden de onderdompeling in de tao, de harmonisering van ons lichaam met die universele energie. Do in bestaat uit een reeks handelingen die inwerken op de energiecirculatie en zo het lichaam weer helemaal in evenwicht brengen.

number_3

IN DE PRAKTIJK

Een sessie do in bestaat uit wrijf-, druk- en rekbewegingen over het hele lichaam. Doorgaans begin je met de stimulering van je bovenlichaam en gezicht: voorhoofd, schedel, neus, wangen, oogleden, oren... Vervolgens werk je verder naar beneden langs de nek, de hals en de schouders. Vergeet ook zeker niet je handen en polsen. Die zitten bomvol zenuwuiteinden en zijn dus nog gevoeliger voor de verschillende handelingen. Eindigen doe je met een zelfmassage van de benen en de voeten, met extra aandacht voor die laatsten. Tijdens de hele sessie is het van cruciaal belang om goed op je ademhaling te letten, enkel zo ervaar je do in zoals het hoort.

Voor je begint met deze activiteit, raden we aan om wat tips te vragen aan een gespecialiseerde coach. Hij zal je uitleggen welke bewegingen je moet maken om resultaat te boeken. Zo kan je do in perfect bij je thuis doen, in alle vrijheid.

number_4

DE HEILZAME EFFECTEN

- Do in helpt je beter je lichaam te beheersen en je helemaal bewust te worden van de impulsen die het krijgt.

- Het verbetert je concentratievermogen.

- Het helpt om je gewrichten, spieren en zenuwen op te warmen, los te maken en te rekken.

- Het geeft je extra levenslust, zelfvertrouwen en kracht.

- Het helpt mensen om zich helemaal bewust te worden van je vitale kracht of levensenergie.

- Kortom, de totale ontspanning.

NAAR BOVEN