YOGA @ HOME” GIFT SET: HET IDEALE CADEAU

Geef je iemand een yogales cadeau, maar zoek je nog een extraatje? Schenk dan ook een “Yoga @ Home”-pakket voor dynamische of rustige yoga. Zo kan hij/zij meteen thuis aan de slag!

INLEIDING: Dat yoga hét perfecte kado is, weet je intussen al wel. Toch wil je misschien nog een fijne extra geven, zodat de ontvanger echt helemaal klaar is voor die eerste opzwepende of ontspannende les! Kom hieronder alles te weten over mooie én handige yogakado’s.

Laurein Horemans, yogi en Yoga by Decathlon medewerker, weet alvast perfect welke extra’s zij zou willen krijgen én geven voor de (beginnende) yogi’s in haar leven:

“Ik wil het vanaf nu graag traag aanpakken en wat meer rust inbouwen in mijn drukke leven. Daarom plan ik thuis een gezellige meditatiehoek  in te richten. Een zafu-kussen mag daarin zeker niet ontbreken!”

“Mijn vrienden die nog niet met yoga bezig zijn, wens ik niet alleen een goede gezondheid, maar ik geef ze hen ook graag cadeau! Voor hen kies ik deze mooie, en extra dikke yogamat. Perfect dus voor beginnende yogi’s!”

“Een yogablok en -riem zijn onmisbare accessoires voor onervaren en/of avontuurlijke yogi’s. Ze helpen je om wat moeilijkere poses aan te nemen én aan te houden.”

GIFT SET VOOR DYNAMISCHE YOGA: VINYASA EN ASHTANGA

Bij een intensieve yogasessie, kan je je o.a. verwachten aan enkele van deze populaire poses; zittende vooroverbuiging (Paschimottanasana), staande hand-naar-teen strekking (utthita hasta padangusthasana) en de bootpose (Paripurna Navasana). Dat er tijdens zo’n les heel wat gezweet wordt, is wel duidelijk! Daarom kies je best voor een dunner en slipvast matje, en/of voor een extra antislip handdoek die je bovenop je yogamat kan leggen. Om het jezelf in het begin wat makkelijker te maken, is ook een yogariem een onmisbaar hulpje.

YOGA GIFTSET VOOR ZACHTE YOGA: YIN EN RESTORATIVE

Tijdens een tragere Yin of Restorative yogasessie blijf je vaak gedurende enkele minuten in dezelfde pose staan, zitten of liggen. Je houding comfortabel aanhouden, lukt het beste op een dikke yogamat. Ook een bolster is een essentieel accessoire om je goed te ondersteunen, zodat je stap voor stap dieper kan gaan. Koude voeten vermijd je tijdens zo’n zachte yogales het beste met speciale yogasokken, die lekker warm zijn én een antisliplaag onderaan. Zo blijf je stabiel in je pose!

NAAR BOVEN