YOGA VOOR DETOX

Je kan dan nog zo proberen om de ietwat overdadige etentjes in bepaalde periodes van het jaar te compenseren, niets helpt, en het is onmogelijk om je beter te gaan voelen in je lichaam, zelfs met diëten allerhande. Er bestaan nochtans eenvoudige en natuurlijke oplossingen om het lichaam te helpen zich te zuiveren. Een daarvan is yoga. Deze oude sport, gericht op de harmonie tussen lichaam en geest, is perfect om te detoxen. Ontdek de voordelen.

number_1

WAT IS DETOX?

Je hoort vaak praten over detoxkuren om onmiddellijk en doeltreffend gewicht te verliezen. Meestal doet men het in het begin van het jaar of de lente, om een verse start te nemen en het figuur weer in vorm te krijgen. Na een rijke en onevenwichtige voeding is een detoxkuur ideaal om alles weer in orde te brengen.
Het idee erachter is om de afvalstoffen weg te ruimen en alle giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen. Dagelijks nemen we immers voedsel op dat ons lichaam, onze spieren, onze cellen laadt met toxines. Die toxines kunnen verantwoordelijk zijn voor de kwaaltjes die ons dagelijks leven onaangenaam maken: krampen, doffe teint, dikke huidtextuur…

number_2

JE LICHAAM ZUIVEREN MET YOGA

Naast de spirituele voordelen van de kunst van yoga, zijn er ook heel wat gezondheidsvoordelen aan toe te kennen. Het helpt namelijk om de spieren minder gespannen te maken, de gewrichten te versterken en het lichaam soepeler te maken. Door de verwijdering van giftige stoffen uit het bloed te bevorderen, zuivert yoga het lichaam, de huid en de spieren op een natuurlijke manier. Dit geldt met name voor dynamische vormen van yoga, zoals Ashtanga Yoga, Vinyasa Yoga en Bikram Yoga, die het lichaam helpen bij het reinigen en zuiveren. Welke discipline je ook beoefent (zacht of dynamisch), yoga leert je een nieuwe benadering van het dagelijks leven aan, gebaseerd op een gezonde levensstijl. En het is dit nieuwe evenwicht dat elke yoga-beoefenaar leidt naar het detox-pad.

number_3

DE VOORDELEN VAN DRAAIINGEN

Als voeding en fysieke activiteit essentieel lijken om het lichaam te ontgiften, is yoga net zo belangrijk. Het is immers dankzij de houdingen die het voorstelt, in de eerste plaats de draaiingen, dat het de regeneratie van het lichaam enorm bevordert. Deze draaiingen, die je zittend of staand kan uitvoeren, focussen op de wervelkolom, de heupen en de schouders. Ze bieden niet te verwaarlozen voordelen om te ontgiften: doordat de organen worden samengedrukt, helpen de torsies dat bloed, geladen met toxines, uit het lichaam wordt gedreven. Laat je de torsie los, dan wordt het orgaan geïrrigeerd met zuurstofrijk bloed. Op die manier stimuleert de draaiing de bloedcirculatie, de organen en de bijbehorende klieren. Daarnaast spreekt ze ook het bewegingsapparaat aan en houdt ze het in vorm, waardoor je beweeglijker en soepeler bent, en een stabiele wervelkolom hebt. Tot slot begunstigt de draaiing de centrering van het fysieke en het bewustzijn.

Je begrijpt dus dat het beoefenen van yoga in al zijn vormen echt heilzaam is om het lichaam te zuiveren. Uiteraard moet je voor het uitvoeren van torsies zeer behoedzaam te werk gaan, en we raden dan ook sterk aan dat je hiervoor het advies van een erkende docent opvolgt. Wil je aan yoga doen in alle comfort? Ontdek onze dames- en herencollecties.

NAAR BOVEN