13 Tips
Pages
Femme pratiquant voile
De mens is vertrokken om de wereld te ontdekken, gedreven door de wind. Het ging niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe. Wacht dus niet langer en vertrek zelf, om te genieten van dit speelterrein van maar liefst 360.700.000 km²!
Hydratation voile
Volgend zinnetje heb je zonder twijfel al gehoord, en het is ook het credo van elke sporter, ongeacht zijn of haar niveau: “je moet drinken voor je dorst hebt en eten voor je honger hebt”! Je denkt dat uitdroging jou niet kan overkomen omdat je een watersport beoefent? Vergis je niet, door de wind, het zoute water, de zon en de inspanning verliest je lichaam veel vocht. Wacht dus niet om een glas (water) te drinken, je lichaam zal je er dankbaar om zijn, ik leg je uit waarom.
Het zomert en dus hijs je vaker de zeilen, want wat is er heerlijker dan op een kajuitjacht of in een open boot genieten van de zeelucht, de zon en de zomerse warmte? Maar ondanks die paradijselijke omstandigheden moet je voorzichtig blijven, en je vooral goed beschermen tegen de zon. In dit artikel lees je hoe je jezelf het beste kunt beschermen tegen gevaarlijke uv-straling.
zeilen tribord decathlon
Als je in een zwaardboot zit die over de golven surft, moet je mee kunnen bewegen met de boot. Je wordt onvermijdelijk nat door overslaande golven, zelfs wanneer je niet in het water belandt. De juiste kleding is dus heel belangrijk. Je outfit moet je beschermen, maar je moet ook ongehinderd en veilig kunnen bewegen.
Enfant en tenue pour le dériveur
In de zomer bruist het weer van de sportkampen. Maar niets zo boeiend en uitdagend als het zeilkamp. Kids leren een zeilboot vaarklaar maken, varen op het water, de wind lezen, het weer begrijpen en nog zoveel meer. En ze leren dit alles met dank aan de optimist, de ideale zeilboot voor de aller- jongste zeilers.
Op het water ben je blootgesteld aan weer en wind in elk seizoen. Wij geven je enkele tips om een comfortabele zeiloutfit samen te stellen in drie lagen.
De winter staat voor de deur, toch blijven heel wat zeilers erop uit trekken. Wij geven je een paar tips en tricks om nooit meer kou te hebben op zee!
NAAR BOVEN