NL
NL

TOP 10 SLECHTE REDENEN OM GEEN SKIHELM TE DRAGEN

Je veiligheid staat voorop. Wist je dat hoofdletsels de tweede vaakst voorkomende wintersportblessure zijn? Nochtans draagt slechts 56%* van de volwassenen een skihelm terwijl alle professionals uit de sport- en gezondheidssector een helm aanraden om je hoofd te beschermen bij een val.

Waarom dragen we er dan geen?

Skihelm wedze

REDEN 1: "HET IS NIET COMFORTABEL, ZO'N HELM GAAT IN DE WEG ZITTEN"

Ski- en snowboardhelmen zijn gemaakt van ergonomisch materiaal zoals schuim en textiel, dat geschikt is voor elk hoofd. Een moderne skihelm is zo licht en comfortabel dat je vergeet dat je er een op hebt. Je kan hem helemaal afstellen zoals je zelf wil.

REDEN 2: "IK VIND HET NIET MOOI, IK GA ER NIET UIT ZIEN"

Nochtans is een echte ski- of snowboardoutfit niet compleet zonder skihelm. Je kan kiezen uit een hele reeks kleuren, prints en modellen zodat hij perfect past bij jouw look. Zo glijd je pas echt in stijl naar beneden!

REDEN 3: "IK GA HET TE WARM HEBBEN!"

Sommige helmen zijn uitgerust met een al dan niet regelbaar ventilatiesysteem. Zo wordt je helm verlucht en krijg je het niet te warm tijdens het skiën. Aan jou de keuze.

slechte_redenen_geen_skihelm_dragen_wedze
ski_slechte_redenen_geen_skihelm_dragen

REDEN 4: "IK BEN BANG DAT EEN HELM ONHANDIG IS IN COMBINATIE MET EEN SKIBRIL"

Helemaal niet, skihelm en skibril gaan perfect samen! Je helm laat genoeg plaats voor je skibril, die perfect aansluit op de rand van de helm. Zo ben je optimaal beschermd. Ga je een skihelm kiezen? Neem dan je skibril mee zodat je ze samen kan uitttesten.

REDEN 5: '"EEN HELM WEEGT TE VEEL"

De nieuwe materialen voor helmen zijn steeds lichter, maar toch hard en sterk. De ideale combinatie dus. Een standaardhelm weegt gemiddeld 450 g, dat is dus niet zo veel.

REDEN 6: "IK VAL NOOIT"

Wat je niveau, je stijl en je ervaring ook zijn, je kan altijd slecht terechtkomen of botsen. En als je het niet voor jezelf doet, geef dan ten minste het goede voorbeeld voor de kleintjes!

REDEN 7: "IK WEET NIET WAT MIJN HOOFDOMTREK EN MIJN MAAT ZIJN"

In de winkel kan een verkoper je hoofdomtrek meten en je zeggen welke maat je hebt. Je kan ook de verschillende maten uitproberen en kijken welke maat jou het best past. Kies voor een model met een verstelbaar spanwieltje, zo kan je de helm zo goed mogelijk regelen en geniet je van optimaal draagcomfort.

REDEN 8: "VANDAAG BLIJF IK OP DE PISTE"

Het is niet omdat je op de piste blijft, dat je geen risico loopt. Op de piste zijn er meer skiërs en wordt er sneller geskied, dus heb je meer kans om te vallen of te botsen.

REDEN 9: "IK HOOR NIETS MET EEN HELM OP"

Tegenwoordig hoor je heel goed met een skihelm op je hoofd. Zin om te bellen op de piste? Een helm met een geïntegreerde Bluetooth-kit is de perfecte oplossing.

REDEN 10: "EEN HELM IS LASTIG OM SCHOON TE MAKEN"

Een skihelm maak je heel makkelijk schoon. Heb je een helm met een afneembare binnenkant? Dan neem je de mousse er gewoon uit en was je ze in de machine op 30°. Een ouder model maak je schoon met een vochtige spons met Marseillezeep en nadien laat je alles gewoon drogen aan de lucht.

slechte_redenen_om_geen_skiehelm_te_dragen_wedze.