NL
NL

TOP 10 VOORDELEN VAN FITNESS-SKATEN

Fitness-skaten verenigt het plezier van glijden met spier- en evenwichtstraining en is daarmee een discipline die zelfs de meest terughoudende persoon kan overtuigen. Ontdek hier de voordelen in 10 punten.

skeeler oxelo

EEN WAKKER LICHAAM

Fitness-skaten is een dynamische activiteit en helpt je om die spieren terug te vinden die we tijdens de feestmaanden wat uit het oog zijn verloren. De spieren in de billen, bovenbenen, kuiten en de buik worden voortdurend aangesproken tijdens het sporten. Dat maakt het de ideale sport om je hele lichaam te trainen en strakker te worden.

VERLIES VAN VETMASSA

Met een uur skaten verbrand je bijna 500 calorieën. Als je je regelmatig uitleeft in deze sport laat je heel wat vetmassa wegsmelten en verlies je sneller gewicht. Zeg maar gedag tegen je buikje!

EEN TOPHART

Omdat fitness-skaten een duursport is, stimuleert het je volledige cardiovasculair systeem; het traint je hartspier en verbetert je bloedsomloop. Als je regelmatig sport, verbeter je je uithoudingsvermogen en je hartritme.

NIET BELASTEND

In vergelijking met bijvoorbeeld hardlopen is fitness-skaten een veel minder belastende sport voor je gewrichten en met name voor het kraakbeen in je enkels, knieën en heupen. Omdat je niet op de grond neerkomt en niet hoeft te springen vermijd je zo pijn en blessures.

EEN BETER EVENWICHT

Als glijdsport vraagt fitness-skaten enige oefening en een leerproces. Maar als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, zal je een beter evenwichtsvermogen hebben, soepeler en behendiger zijn, en snellere reflexen hebben ontwikkeld!

HET IS GOED VOOR DE MORAAL

Als je eenmaal de skates aan de voeten hebt en bent vertrokken, zal je je direct beter voelen. Omdat je skate in de open lucht helpt het je om je hoofd leeg te maken, de stress van de dag los te laten, de druk van je af te laten glijden en een gevoel van vrijheid in je op te nemen.

EEN VEELZIJDIGE ACTIVITEIT

Fitness-skaten is eenvoudig en voordelig, en kan zowel in de vrije tijd gedaan worden, als vervoersmiddel om mee naar je werk te gaan of in een club. Aan jou om te sporten waar en wanneer je maar wilt om in vorm te blijven!

EEN SPORT VOOR IEDEREEN

Fitness-skaten is geschikt voor iedereen: kinderen of volwassenen, heren of dames, ervaren of beginnende sporters… Iedereen kan gaan skaten op zijn niveau en aangepast aan zijn vaardigheden. Een ideale activiteit om leuke momenten met het gezin of onder vrienden te beleven.

EEN GOED GEVOEL IN LICHAAM EN HOOF

Met fitness-skaten ontwikkel je zelfzekerheid, een positievere houding en de motivatie om een uitdaging aan te gaan en doelen te bereiken. Al deze mentale voordelen helpen je om sterker in het leven te staan en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

SOCIAAL

Hoewel fitness-skaten een individuele sport is, wordt ze vaak in groep uitgevoerd zodat je op deze manier een sociaal netwerk uit kunt bouwen en mensen kunt ontmoeten met wie je dezelfde passie deelt. Er worden verschillende skatetochten georganiseerd in het hele land, zoals de Roller Bike Parade in Brussel waar duizenden deelnemers van alle leeftijden aan meedoen.

Dus trek je skates aan en trek er op uit voor een goede fitnesstraining!