TOP 3 ZWEMLOCATIES

Velen onder jullie vragen zich misschien af wat de ideale plaats is om zich in het water te ontspannen of uit te sloven en de dagelijkse stress even achter zich te laten? Alle soorten zwemwater hebben voor- en nadelen.

Top 3 zwemlocaties

Nabaiji helpt je om een keuze te maken tussen de verschillende opties om je op te frissen:

ZWEMMEN IN HET ZWEMBAD

Het eerste voordeel van een zwembad is er banen voorbehouden worden voor zwemmers en dat het vaak wordt opgedeeld naar niveau. Eens je doorhebt hoe je keert, in welke richting er wordt gezwommen en hoe je inhaalt, zal je de andere zwemmers in je baan zelfs niet meer opmerken.

In een zwembad is het gemakkelijk om je te oriënteren dankzij de markeringen op de bodem, het plafond, de banen, enz. Je zwemt er bewaakt en het water is altijd op de juiste temperatuur.~Het blijft dus de ideale plaats om voor de rest van het jaar te gaan zwemmen.

Als je het geluk hebt een buitenzwembad in de buurt te vinden, krijg je bovendien nog een bruin kleurtje tijdens het sporten. Dat is mooi meegenomen!

Toch is het zo dat een zwembad wel de plaats bij uitstek blijft om te gaan zwemmen, maar dat het niet altijd de rustigste zwemlocatie is. In de zomer verandert het zwembad al gauw in een recreatiebad voor kinderen en worden de banen die normaal zijn voorbehouden voor zwemmers plots banen voor zwemlessen. De openings- en sluitingstijden worden vaak aangepast, vooral 's morgens en 's avonds.

Je zult zeggen: "Dan kan ik deze zomer toch nog in het zwembad van de camping gaan zwemmen!"

Dat klopt, maar dan wel tussen twee aquagymsessies door en let ook op voor de kinderen!

locatie_zwembad
locatie_outdoor

IN EEN MEER OF RIVIER ZWEMMEN

Als je in de eerste plaats voor rust kiest en van de natuur houdt, dan vormen meren of rivieren de beste keuze. Als je ervan houdt om één te worden met de elementen, twijfel dan zeker niet! Geen enkel geluid, geen chloorgeur, alleen bloemen en planten rondom jou... Je zal niet gemakkelijk een andere plaats vinden die even ontspannend is en waar je één kan worden met de natuur.

Als je echter niet zo op rust gesteld bent, kan je ook kiezen voor watervlak met een aangelegd strand en een recreatiedomein voor wateractiviteiten.

Alleen zijn, lekker rustig, dat is allemaal heel mooi, maar wat met de voorzorgen die je moet nemen als je in natuurlijk water gaat zwemmen? In de eerste plaats kies je best voor een bewaakte en ingerichte zwemzone. Het is immers zo dat het in veel rivieren verboden is te zwemmen wegens te gevaarlijk. Informeer jezelf ook over de kwaliteit van het water voordat je erin duikt. Vervuild water brengt niets goeds met zich mee!

ZWEMMEN IN DE ZEE

Als je aan de zon denkt, denk je meteen ook aan het strand, nietwaar? De zee is dan ook een gedroomde plaats om te gaan zwemmen bij mooi weer! Naast een getaande huid geeft het  zeewater nog vele andere voordelen, voor lichaam en geest.

Het voordeel is dat je op de meeste stranden in bewaakte zones zwemt. Als je bovendien enkele meters verder zwemt, hoor je alleen nog maar een licht geroezemoes van de waterkant en voel je je bijna alleen.

Ook hier moet je ten allen tijde aan je veiligheid denken. Regelmatig drinken is noodzakelijk om krampen te vermijden. Vergeet geen zonnecrème aan te brengen om zonnebrand te voorkomen en zorg ervoor dat je je een aantal herkenningspunten op het strand inprent voordat je het water induikt. De stroming kan immers verrassend zijn!

Vooraf kan je je bij de bevoegde autoriteiten gemakkelijk informeren over de waterkwaliteit en de zwemregels.