NL
NL

Trailschoen Evadict TR2: voor jou gewikt en gewogen!

Een goede trailschoen vinden kan zeer lang duren als je pech hebt. Elke voet is anders, en elke loper hecht meer of minder belang aan bepaalde aspecten van een schoen. Is er dan geen enkele trailschoen die elke loper kan overtuigen? Wij doen alvast een poging met de TR2 van Evadict!

Trailschoen Evadict TR2: voor jou gewikt en gewogen!

Op onze website lezen we de volgende beschrijving, opgesteld door het merk zelf:

Comfort, flexibiliteit, grip en demping, en dit op zowel gemakkelijk terrein als op verharde wegen? Je vindt het allemaal terug in één trailschoen: de TR2!

Maar is dat ook allemaal zo? Om de TR2 te perfectioneren, werkten onze teams samen met verschillende hardlopers. Zij hebben de prototypes uitvoerig getest. Pas na langdurig testen, tot wel 10.000 kilometer in totaal, werd onze schoen door de trailrunners zelf goedgekeurd.

Wij zochten en vonden zelf 2 fanatieke traillopers die de huidige versie van de schoenen uitvoerig voor ons wilden testen. Hieronder lees je het verslag van Jolien en Simon. En pas daarna kan jij écht bepalen of je onze schoenen een kans wilt geven.

gewikt en gewogen

Wat was je eerste indruk van de schoenen (nog voor je ze aantrok)?

Jolien (J): “Ik vond de schoenen er mooi uitzien. De kleurencombinatie is mooi en de kleur van de zolen viel me meteen op. Ze voelden zeer licht aan, en ik was blij toen ik zag dat de schoenen korte veters hebben. Heel vervelend als dat niet zo is.”

Simon (S): “Mijn eerste indruk van de schoenen van het merk Evadict is altijd goed. Ze modellen zien er zeer vaak veelbelovend uit, en ik kan zeggen dat de schoenen die ik hiervoor al heb gedragen (Evadict XT6 en XT7) me nog nooit teleurgesteld hebben.”

Trailschoen Evadict TR2: voor jou gewikt en gewogen!
Trailschoen Evadict TR2: voor jou gewikt en gewogen!

HOE ZITTEN ZE?

J: “Voor loopschoenen neem ik altijd 1 tot 2 maten groter dan voor gewone schoenen. De grootste maat voor het damesmodel is 42, mijn ‘normale’ schoenmaat. Ik was dus wel bang dat ze te klein zouden zijn, maar ze zitten gelukkig perfect! Voor dit model is het dus niet nodig om een maat groter te nemen.”

S: “De schoenen zitten zeer comfortabel, al vanaf de eerste kilometers. Ze zijn zeer veelzijdig, op verschillende terreinen te gebruiken. Je hebt eigenlijk het gevoel dat je geen schoenen aan hebt. Enige nadeel voor mij persoonlijk is dat ik redelijk smalle voeten heb. Deze schoenen lijken me aangepast voor lopers met gemiddelde tot brede voeten.”

Ademen de schoenen voldoende?

J: “Ja absoluut, tijdens het lopen voel ik de schoen soms zelfs ademen. Eerlijk, wel een gevoel waar ik moest aan wennen. Het is precies alsof je een beetje lucht voelt aan je voeten.

S: “Ik heb wel niet echt de kans gehad om te kunnen lopen bij warm weer, maar toch heb ik de optimale doorlaatbaarheid wel kunnen testen tijdens mijn tochtjes door modder en regen.”

Je hebt eigenlijk het gevoel 
dat je geen schoenen aan hebt ~ Simon

WAT VIND JE VAN DE DEMPING?

J: “Zeer tevreden over! Vooral op harde ondergronden (asfalt bijvoorbeeld) merk je hoe goed de demping van deze schoen is. De grond voelt zacht aan.”

S: “De PAD en het CS-concept zorgen ervoor dat quasi alle schokken worden gedempt, op zowat elke ondergrond. De overgangen tussen onverharde stroken en de baan verlopen soepel. Het dempend gevoel wordt nog versterkt door de flexibiliteit van de schoen, waardoor je je nog beter kan afzetten van de grond.”

Trailschoen Evadict TR2: voor jou gewikt en gewogen!

en de prijs (€ 55)?

J: “Een faire prijs voor deze schoenen wat mij betreft. Voornamelijk door de goede demping had ik toch verwacht dat ze duurder waren.”

S: “Zoals wel vaker biedt het merk Evadict een kwalitatieve schoen aan voor een beperkte prijs. Met deze prijs kan dit model zich wel eens definitief lanceren in de trailwereld, met dank aan zijn veelzijdigheid.”

De schoenen zijn voorzien van een “veterzakje”. Heb je dit gebruikt?

J: “Ik had nog nooit schoenen gehad met een veterzakje. Het viel me dan ook meteen op toen ik het zag. Ik moet zeggen dat ik het steeds gebruik, de veters passen hier makkelijk in.”

S: “Ook mij was het meteen opgevallen. Ik hou wel van zulke kleine zakjes. Je strikt je veters en bergt ze netjes op. Ze zullen niet meer lossen tijdens het lopen, en je hoeft geen schrik meer te hebben dat ze ergens vast komen te zitten.”

Tijdens het lopen voel ik de schoen 
soms zelfs ademen ~ Jolien

Zijn de schoenen makkelijk in onderhoud?

J: “Absoluut. De onderkant van de zolen kan je eenvoudig afborstelen wanneer je er mee in de modder hebt gelopen bijvoorbeeld.”

S: “Qua onderhoud hou ik het altijd zo eenvoudig mogelijk. Ik laat ze drogen als ik terug kom van het lopen. Daarna borstel ik ze ook even af onderaan. Soms is een spons met wat zeep nodig, maar dat is alles … Wat mij betreft dienen schoenen om te leven en ze te gebruiken.”

Trailschoen Evadict TR2: voor jou gewikt en gewogen!

Hoe vergelijk je ze met je vorige schoenen?

J: “Ik vind de demping van deze schoenen veel beter. Ze voelen ook lichter aan mijn voet, wat het fijner maakt om ermee te lopen. Door het profiel onder de zolen hebben ze ook in alle omstandigheden goede grip. Ik ben er zeer tevreden over, en gebruik ze dan ook altijd nu als ik ga lopen!”

S: “Ze zijn zeer veelzijdig, de grootste troef van de TR2. Je vertrekt ermee voor een tochtje op gevarieerd terrein, zonder er je hoofd te moeten over breken. Enige nadeel voor mij is dat ze, vergeleken met mijn Cross Pro’s, iets breder zijn.

Ben je na het lezen van dit dubbel-interview overtuigd van de kwaliteiten van onze TR2 schoenen? ‘Give it a go’ zouden we zeggen, en laat gerust een review achter op onze website!

Nog iets van materiaal of kledij nodig voor je volgende trailruns? Neem gerust een kijkje in onze volledige collectie.