NL
NL

VIDEO:CARDIO-BOXING VOLGENS DE TABATA-METHODE

.

exercice-video-cardio-boxing-selon-la-methode-tabata

Ken je de Tabata-methode al? Achter deze wat bijzondere term gaat een intervaltraining schuil die je uithoudingsvermogen naar ongeziene hoogtes brengt. Het is tevens een manier om sneller gewicht te verliezen.

In combinatie met cardioboxing zullen je uithouding en snelheid zienderogen verbeteren.

Cardioboxing werd in de jaren 1990 uitgevonden in de Verenigde Staten. De activiteit is toegespitst op de fysieke conditie, in het bijzonder op de ontwikkeling van je hart en longen (cardiotraining). Bij deze trainingsmethode combineer je bewegingen uit het boksen en de martial arts, in een aangegeven volgorde en op muziek.

Je kan de discipline ook beoefenen op een bokszak of een doelwit (pao, schild) met je partner.

Om individueel te trainen kan je jezelf een kit voor cardioboxing aanschaffen.

Deze trainingsvorm is gebaseerd op trainingsprincipes die geïnspireerd zijn op activiteiten om aan je vormpeil te werken, zoals fitness en aerobic.

Er bestaan tal van trainingsdisciplines die zijn afgeleid van cardioboxing, zoals Tae Bo, dat in 1980 ontstond in de VS (afgeleid van taekwondo) of Body Combat, dat in 1998 in Nieuw-Zeeland werd bedacht door de firma Les Mills. Deze activiteit groeide uit tot een hit in fitnesscentra wereldwijd.

De sport, die er in de eerste plaats op gericht is je lichaamsconditie te verbeteren, kan je combineren met een Cross Training-parcours  of met de tabata-methode.

Cardioboxing is perfect complementair met eender welke sport, omdat ze je conditie, je kracht en je mentale weerbaarheid versterkt en omdat je er meteen mee kan beginnen.

In dit filmpje tonen we je een paar basisoefeningen cardioboxing volgens de tabata-methode:

VERLOOP VAN DE OEFENING:

20 seconden lang:

- Directe vuistslagen met links en rechts op volle kracht gedurende 20 seconden, vervolgens 10 seconden recuperatie; (3 keer herhalen)

- Directe vuistslagen met links en rechts, ontwijking op hoekslag (3 keer herhalen)

- Directe vuistslagen met links, hoekslagen met rechts (3 keer herhalen); vervolgens dezelfde oefening op de tegenovergestelde manier (directe slagen met rechts, hoekslagen met links).

Oefening Cardio boxing - Tabata Methode