NL
NL

VIJF PLEKKEN IN BELGIË OM TE SUPPEN IN DE WINTER

Véronique Musumeci geeft vijf tips voor supplekken die ze getest heeft. Ontdek ze ook op haar Instagramprofiel supandsee.

Dendre SUP

Het meer van Nisramont - aan de monding van de twee Ourthes in de provincie Luxemburg - dat in de zomer soms overspoeld lijkt door kajakkers en wandelaars, ziet er in het koude seizoen heel anders uit. Rustiger, intiemer, en met momenten een schitterend schouwspel van verschillende kleuren, waardoor je de indruk krijgt dat je in Canada bent. Het meer van Robertville in de provincie Luik is eveneens een uitgelezen bestemming voor een veilige sup-uitstap in de winter. 

DE DENDER IN POLLAR

In Pollare, in Oost-Vlaanderen, kun je suppen op de Dender. Het vertrekpunt, een industriële brug, geeft een bijkomend cachet aan deze door bomen omzoomde tocht richting Geraardsbergen. Als je de kans hebt, probeer dan te suppen tegen zonsondergang: een prachtig zicht. De stroming is er relatief zwak, je kunt dus suppend terug naar het vertrekpunt gaan, of te voet langs de oever. 

Dender SUP

PEDDELROUTE WAASLAND

Tussen de Durme, het kanaal van Stekene en het kanaal van Moer, kun je je uitleven op de peddelroute Waasland. Je vindt er talloze pontons, speciaal aangepast voor kajakken, kanoën of stand-up paddling. Zelfs in de winter staat er een zwakke stroming die het suppen extra makkelijk maakt. Ontdek een van de vele gevarieerde tochten.

Maline SUP

MECHELEN TIJDENS DE EINDEJAARSFEESTE

Omwille van covid zal de feeërieke sfeer van de eindejaarsfeesten niet hetzelfde zijn in 2020. Maar lichtjes en andere versieringen zullen toch aanwezig zijn in de steden. Dé gelegenheid om eens een totaal andere uitstap te maken. Zet koers naar Mechelen, stap op je plank en sup er in het hart van het historisch centrum. 

DE SEMOIS

De meanders van de Semois tekenen de streek van Bouillon en bieden afwisselende landschappen, erg in trek bij natuurliefhebbers. Zoals tussen Poupehan en Alle via de brug van Frahan. Tijdens het suppen krijg je een uniek zicht op de valleien. In de winter is de stroming er soms sterk en het niveau van het water hoog. De afdaling kan dan ook snel en technisch worden. Zorg dat je een auto en de onmisbare droge kleren en andere opwarmtools ter beschikking hebt op de plaats van aankomst. Vertrek vroeg, dan kun je optimaal genieten van de zon in deze streek waar het altijd een aantal graden frisser is dan in de rest van België.