NL
NL

Vijf voetbalspelletjes op het strand

Voor velen staat de zomer gelijk aan vakantie, strand, (zonne)baden... Zelf denk ik, sinds mijn prille kindertijd, bij vakantie vooral aan me amuseren. Wat is er voor een voetbalfanaat beter dan in de zon, op het strand en tussen twee verfrissende drankjes door, zijn favoriete spelletje te spelen?

5 strandvoetbalspelen

Een bal, wat vrienden of broers en zussen en het is zover!

Het voordeel van strandvoetbal is dat je er, op een bal en eventueel een draagbaar, opblaasbaar doel na, geen specifieke uitrusting voor nodig hebt!

Natuurlijk heb je nog enkele andere spelers of speelsters nodig om het echt leuk te maken...

5 strandvoetbalspelen

Precisiespel met opblaasbaar minidoel

In het eerste spel heb je 10 pogingen om, vanop een afgesproken afstand, zoveel mogelijk doelpunten te maken. Bij plaatsgebrek of indien je elke keer scoort en je het spel wat pittiger wil maken, kan je kiezen voor de strandversie van de crossbar challenge. Met de volwaardige doelpalen en doellat van de Air Kage (Kipsta) speel je dit spel overal waar geen echt doel staat.

De 'brésilienne' (het spel, niet de taart!)

Nog een leuke naam voor dit populaire spel. Heel eenvoudig hier: Het is de bedoeling om de bal zo lang mogelijk hoog te houden terwijl je elkaar passen geeft (minimum 2 spelers). Om het spel moeilijker te maken kan je ervoor kiezen om alleen je hoofd of één bepaalde voet te gebruiken.

Wedstrijdje jongleren

Wie strandvoetval zegt, heeft het over de beroemde wedstrijdjes jongleren. Je kan het spel wat extra kruiden door je voeten afwisselend te gebruiken of alleen te koppen... Een tip voor de meest gevorderde spelers: zorg dat je tegenstander geen ander tijdverdrijf zoekt tijdens jouw beurt, want het kan wel eens wat tijd vergen vooraleer de bal valt!

5 strandvoetbalspelen

Een keeper, golven en een schutter buiten het water

Een speler gaat tot ongeveer aan de heupen het water in. Een andere probeert van bij de waterlijn een 'doelpunt te maken'. Als de bal achter de 'keeper' raakt, wordt het doelpunt toegekend. Om niemand te blesseren, raad ik je aan een zachte bal te gebruiken. Soms heb je weinig nodig om schitterende momenten te beleven met je familie of onder vrienden!

Er is nog een goede manier om in de zee te trainen, bij wat wind en golven: werp je bal, net voor er een golf breekt, de zee in. De golf zal de bal meenemen en jij moet proberen hem te "redden" als een echte keeper, bij voorkeur klemvast. Je zal zien dat de kracht van de golf het tot een fijne uitdaging maakt om de bal te klemmen. Speel dit spel voor de veiligheid dichtbij de waterkant (je moet kunnen staan) en kijk uit voor kinderen.

Wedstrijdje twee tegen twee

Tot slot stel ik je voor een wedstrijdje twee tegen twee te spelen met behulp van opblaasbare minidoelen. Mocht een veldvoetbal je voeten pijn doen, twijfel dan niet om een lichtere bal of een bal uit schuim te gebruiken.

5 strandvoetbalspelen

wat je ook kan interesseren