WAAR KAN JE BILJART SPELEN?

Biljart spelen... Goed en wel, maar waar? Thuis? In een biljartclub? In een openbare gelegenheid? Alles is mogelijk. Je moet gewoon voor jezelf uitmaken waarom je voor het ene of het andere of voor alle drie zou kiezen.

waar kan je biljart spelen?

LIJKT HET JE WEL IETS OM BILJART TE SPELEN IN CLUBVERBAND?

Driebanden, blackball, pool of snooker... Er bestaan tal van spelwijzen en methodes, die elk bepaalde technieken, behendigheden of strategieën vereisen. Voor beginnelingen zijn clubs de beste optie, zeker gezien het beperkte lidgeld. Alles is aanwezig om meteen van start te kunnen gaan: tafels, biljartkeus, ballen, ... Bovendien is er altijd een clublid aanwezig om je te begeleiden en om je technieken aan te leren, maar vooral ook om je snel vooruitgang te laten maken. Biljartclubs vormen de ideale manier om sport en plezier te combineren in het gezelschap van andere liefhebbers.

waar kan je biljart spelen?
waar kan je biljart spelen?

IS HET MOGELIJK OM THUIS BILJART TE SPELEN?

Is er geen club in je omgeving? Of heb je te weinig tijd? Schrikt het je af om op vaste tijdstippen te moeten spelen? Geen paniek, er bestaat wel degelijk een oplossing: je kunt perfect een biljarttafel bij je thuis plaatsen. Hou wel volgende zaken in het achterhoofd: - Er moet voldoende plaats zijn rond de biljarttafel, zodat je ongehinderd kunt spelen. Om te verzekeren dat je voldoende plaats hebt, verleng je de afmeting van je biljarttafel met de lengte van 2 keus min 10 cm. Weet trouwens dat er vandaag kleinere biljarttafels bestaan waarmee je van deze sport kunt proeven en biljart kunt leren spelen - Bovendien moet je natuurlijk ook over het nodige materiaal beschikken: biljartkeus, ballen, driehoeken, krijtjes enz.

Thuis kan je spelen wanneer je daar zin in hebt en kun je oefenen met vrienden en familie, allemaal zaken die in een club niet mogelijk zijn. Thuis heb je dus meer flexibiliteit en hoef je je natuurlijk ook niet te verplaatsen… Fantastisch toch, niet? Absoluut! Maar... toch zijn er nadelen aan thuis oefenen.

Ten eerste heb je een zekere omkadering nodig om biljart te leren spelen. Een leraar wijst je op een aantal zaken en toont je de juiste bewegingen en houdingen. Daarnaast heb je biljartmateriaal nodig om thuis te kunnen oefenen, terwijl je daar niet altijd plaats voor hebt.

In ieder geval: beschik je thuis over  een voldoende grote ruimte en over het nodige materiaal? Begin dan maar te oefenen!

waar kan je biljart spelen?

CAFÉ, BOWLING… AL EENS GEDACHT AAN OPENBARE GELEGENHEDEN?

Is er geen biljartclub in je buurt of aarzel je om naar een club toe te stappen? Dan kunnen openbare gelegenheden een interessante tussenstap vormen. Je hoeft nooit ver te rijden, kunt er altijd terecht en bovendien is het een goedkope oplossing. In deze openbare gelegenheden kun je meestal gebruikmaken van alles wat je nodig hebt om biljart te spelen (je controleert wel best of je keu recht is door hem over de tafel te rollen). Bovendien kan je kiezen om alleen, met vrienden of met familie te spelen.

Kortom, je hebt de keuze om in een openbare gelegenheid, thuis of in een club spelen... Kies zelf wat je het meeste aanspreekt en wat je doelstellingen zijn. Geen excuses meer, aan de slag! Laat ons zeker weten hoe het loopt en waar je het liefste speelt!