WAAROM TRAINEN OP EEN ROEITRAINER? 

Een roeitrainer is een doeltreffend toestel voor krachttraining, waarmee je heel wat van je spieren aan het werk zet. De impact op je lichaam, de voordelen, trainingstips... Ontdek hier goede trainingsprogramma's voor de roeitrainer, je doeltreffende bondgenoot voor een volledige training en een goede lichamelijke gezondheid.

roeitrainer domyos rw500

WELKE IMPACT HEEFT DE ROEITRAINER OP JE LICHAAM? 

Een training op de roeitrainer is een volledige krachttraining. Het vergt een net zo groot energieverbruik als hardlopen of fietsen. Voor een doeltreffende training moet je wel een roeitrainer kiezen die bij jou past: - Controleer het gewicht : je trainer moet een gewicht kunnen dragen dat groter is dan jouw lichaamsgewicht, anders zal hij vroegtijdig verslijten. - Het zitje mag niet schuren, en geen geluid maken, op de monorail - De bewegingen over de monorail moeten soepel gaan.   Waarom probeer je de thuisroeitrainer Domyos RTC 690 niet eens uit? Een ideaal toestel voor dagelijkse training!

roeitrainer domyos rw120
roeitrainer domyos rw500

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN TRAINING OP DE ROEITRAINER? 

Met het trainen op de roeitrainer zet je veel spieren aan het werk in zeer grote bewegingen. Samen met enkele cardiosessies brengt de roeitrainer je in goede lichamelijke conditie, door: - Je uithoudingsvermogen te vergroten - Je spieren te versterken - Je soepeler en behendiger te maken

WELK TYPE TRAINING? 

De roeitrainer is een toestel voor cardiotraining waarbij je rekening moet houden met:

- Het ritme (slagen per minuut)

- De intensiteit (hartslag)

- De hoeveelheid inspanning (duur van de training, aantal reeksen)

- De belasting (hoe zwaarder, hoe lager het ritme)

 

Je kunt beginnen met een aerobe sessie: een training van 30 min: 18 slagen per minuut, op 75% van je maximale hartslag, 3x5 minuten.

En dan een sessie voor het verbeteren van je aeroob vermogen: een training van 10 min: 24 slagen per minuut, op 85% van je maximale hartslag, 2x4 minuten.

fw120 domyos roeitrainer