NL
NL

WAT JE ZEKER MOET MEENEMENALS JE OP SURFTRIP VERTREKT

Het inpakken van je surfuitrusting en -materiaal is de eerste stap wanneer je op surftrip wilt vertrekken. Wat moet je zeker meenemen als je op surftrip vertrekt?

surf_trip_voyage

REGEL NUMMER 1: NEEM NIET TE VEEL MEE OP JE SURFTRIP

Of je nu met de auto, de trein of het vliegtuig reist, het transport is altijd een beetje een beproeving: een overvolle boardbag en een veel te zware rugzak maken het je van bij het begin van je reis al behoorlijk lastig. Terwijl je ook weet, tussen ons gezegd, dat je de hele surftrip lang hetzelfde T-shirt zult dragen... Dus hou je bij het klaarmaken van je boardbag, aan deze ene regel: reis licht!

Print een checklist af vooraleer je vertrekt: Met een checklist kun je het overtollige schrappen, zonder het essentiële te vergeten. Zo vermijd je dat je een hele surftrip lang vanop het strand teleurgesteld naar de golven moet zitten kijken:

1) SURFMATERIAAL - IN HET WATER

surf_trip_family

SURFPLANK

De omstandigheden en voorspellingen kunnen veranderen tijdens je surftrip.Om dus altijd surfplezier te kunnen beleven, neem je beter twee surfplanken mee:

- een langere surfplank met voldoende volume zoals een longboard om te surfen op kleine golven.

- een smallere surfplank zoals een shortboard of fish surfboard voor de holle, krachtige golven.

Heb je te weinig plaats in de auto? Neem dan een tussenliggend model: een veelzijdig foamboard!

ZONNECRÈME / UV-WERENDE RASHGUARD / UV HOEDJE

Als er mooie golven zijn, is het natuurlijk moeilijk om daaraan te weerstaan ... Denk er wel aan om je elk uur in te smeren met waterproof zonnecrème, draag een uv-werende rashguard als de watertemperatuur het toelaat, een petje of een hoedje en surf niet langer dan 2 uren na elkaar.

NEOPREEN WETSUIT

Het kan nuttig zijn om twee neopreenpakken mee te nemen. Niet alleen om tussen twee sessies een droog pak te kunnen aantrekken, maar ook in het geval dat de weersomstandigheden plots zouden veranderen. Informeer naar de temperatuur van het water op je bestemming. Zo kun je de juiste neopreendikte kiezen voor je surfpak. In het tussenseizoen kunnen twee neopreenpakken van pas komen: - een pak in neopreen 4/3 mm : als je het makkelijk koud hebt en voorrang geeft aan thermisch comfort - een neopreen surfpak 3/2 mm of een shorty 2/2 mm : als je bewegingsvrijheid belangrijk vindt en de de watertemperatuur meer dan 17 °C bedraagt. - neopreen surflaarsjes en handschoenen: als je in koud water gaat surfen of op een 'reef break' (en geschaafde voeten wilt vermijden), neem dan een paar neopreen surflaarsjes mee.

combinaison_surf_olaian

SURFVINNEN

Het laatste dat je wilt, is dat je een surfvin verliest en daarna op het strand moet toekijken hoe je vrienden zich zonder jou amuseren in de golven.Net zoals bij het breken van je leash, kun je dit beter voorkomen en reservemateriaal meenemen:

- een extra set surfvinnen. Zeker als je surfplek een reef break is die ver verwijderd ligt van de surfshops.

- een set met andere surfvinnen, om de surfmogelijkheden van je plank te veranderen.

palmes_bodyboard_olaian

EEN PAAR BODYBOARDVINNEN EN EEN HANDPLANE

Het kan gebeuren dat de surfomstandigheden niet overeenkomen met de voorspellingen.Misschien een goed moment om bodysurf te ontdekkenEen paar bodyboardvinnen en een bodysurf handplane in de koffer van de wagen kunnen dan van pas komen.

BODYSURFEN ?

WAT IS BODYSURFEN?
Bij het bodysurfen surf je over de golven met je lichaam. Deze sport wordt beoefend met een paar vinnen en een handplane (een enkel exemplaar volstaat).

WAT IS EEN HANDPLANE?
Een handplane (ook wel een bodysurfplank of handboard genoemd) is een kleine plank die de bodysurfer onder de hand plaatst om beter te glijden en te sturen in een golf.
In de handplane zit zacht en licht materiaal verwerkt om het drijfvermogen te verhogen en de bodysurfer lichter te maken, om zo beter de golven te kunnen nemen.
De afgeronde vorm bevordert het glijvermogen en helpt om te sturen.
Geschikt voor elke handgrootte dankzij het verstelbare riempje.