NL
NL

WELKE SPELVORMEN BIJ HET GOLFEN? 

1-tegen-1 of in team, golfen kun je op heel wat verschillende manieren zodat het nooit saai wordt! Stroke Play, Match Play, Foursome, ... Zeggen deze termen je helemaal niets? Ontdek de regels en daag je vrienden uit voor een wedstrijdje op de green.

golf spelen oefeningen spelvormen

Golf heeft het imago een individuele sport te zijn waarin elke slag telt. Voor klassieke wedstrijden gaat die redenering wel op maar wist je dat er ook heel wat officiƫle en officieuze varianten bestaan om de golfbaan af te leggen?

NETTO SCORE VS. BRUTO SCORE

In dit artikel maken we het onderscheid tussen de netto score en de bruto score. De 'bruto' score komt overeen met het aantal gespeelde slagen. Om de 'netto' score te berekenen, trek je de handicap af van de bruto score. Een speler met een handicap van 36 die in Stroke Play een baan van 108 slagen afwerkt, heeft netto 72 slagen gespeeld, met andere woorden zijn netto par. Als je niet alle regels kent om de punten uit je hoofd te tellen, kun je je geheugen opfrissen met ons volgende advies.

DE KLASSIEKE SPELVORMEN

Stroke Play, Stableford en Match Play zijn de drie varianten die door de golffederaties erkend worden en dan ook het meest worden gespeeld.

Wat zijn de belangrijkste spelvormen in het golfen?

ORIGINELE SPELVORMEN

Als je tijdens zomer vooral wilt golfen om je te ontspannen en je vrienden uit te dagen, zijn er heel wat originele spelvormen om eens out of the box denken.

Alle hieronder vermelde spelvormen zijn nog leuker als je twee tegen twee speelt. Je kunt spelen in Stroke Play (het team met het minst aantal slagen na 18 holes wint) of in Match Play (het team dat de meeste holes heeft binnengehaald wint).

Wat zijn de belangrijkste spelvormen in het golfen?

DE (ECHT) ORIGINELE SPELVORMEN