NL
NL

WELKE FIETS GEBRUIK JE OM TE FIETSPENDELEN?

Je wilt naar je werk fietsen, maar je weet niet welke fiets daar het beste voor is? Geen nood, wij leggen je haarfijn uit hoe je je keuze maakt.

WELKE-FIETS-VOOR-FIETSPENDELEN-DECATHLON

Welk type fiets heb je nodig om te fietspendelen?
Fiets je al, of nog niet? Heb je besloten om met de fiets naar het werk te rijden? Dan is dit de hamvraag: welke fiets kies je? Wij geven een antwoord op al je vragen en leggen je in dit artikel haarfijn uit hoe je je keuze maakt.

WELKE FIETS KIES JE OM NAAR HET WERK TE RIJDEN? 

Als je woon-werktraject 10 kilometer of langer is, of als je op je route ook hoogtemeters voor de kiezen krijgt, dan is een langeafstandsfiets een prima keuze.
Dit type fiets biedt je een uitstekend rendement, waardoor je vlot fietst. En je rijdt in een comfortabele houding, wat belangrijk is als je 20 minuten tot een uur onderweg bent. Best lang voor een dagelijkse verplaatsing.

Rendement, wat is dat nu juist?

We leggen het je tot in de puntjes uit! (het is de som van een aantal factoren):

- Een lager gewicht. Onze niet-ondersteunde (niet-elektrische) fietsen wegen stuk voor stuk rond de 14 kg. Dat is bijzonder weinig voor een volledig uitgeruste stadsfiets.
Dankzij de stijfheid kan het frame niet vervormen en wordt al je trapenergie mooi omgezet.
- De zithoek van 60° is de gulden middenweg tussen een rechte houding van de romp en een sportieve zit, zonder dat je aan rijcomfort hoeft in te boeten. In deze houding trap je langdurig doeltreffend.
- De transmissie van je fiets helpt je om op elk moment het perfecte verzet te trappen, zowel op vlakke wegen als op de steilste hellingen. Eén enkel kettingblad vooraan volstaat om altijd in de juiste versnelling te rijden, schakelen gaat doodeenvoudig met de ene shifter op het stuur.
- Het bandenprofiel en het gewicht van de banden staan garant voor een prima rolvermogen en een uitstekende grip, zelfs op natte ondergrond.

WELKE-FIETS-VOOR-FIETSPENDELEN-DECATHLON

Ook op een elektrische fiets is het rendement belangrijk. Zo wordt de motor niet te fel belast en reikt de batterij aanzienlijk verder en gaat ze ook langer mee.

WELKE-FIETS-VOOR-FIETSPENDELEN-DECATHLON

Welnu, kies je voor een fiets met of zonder motor?

Zin om met de fiets te gaan werken? 

Een fiets zonder trapondersteuning (niet-elektrisch) is uiteraard betaalbaarder, en de fysieke inspanning is zwaarder. Als je van fietspendelen je sport wil maken, dan is dat model dus de perfecte keuze.
Bij een lange route met hoogteverschil kan een fiets met motor dan weer helpen om onbezweet en zonder je al te moe te maken op het werk aan te komen.
Of je nu een elektrische fiets neemt of niet, je bent altijd 'fysiek' actief op je ritten. En dat doet deugd, veel meer dan andere 'passieve' vervoersmiddelen.

WELKE LANGEAFSTANDSFIETS KIES JE?

Als je liever gaat op een fiets zonder motor, dan hebben bij 2 modellen voor je uitgekozen:
- De LONG DISTANCE 500
- De LONG DISTANCE 900

FIETS LONG DISTANCE 500

Als je liever gaat op een fiets zonder motor, dan hebben bij 2 modellen voor je uitgekozen: 

- Dit is een betaalbare fiets die alles biedt wat je zoekt voor je ritten naar en van het werk.
- Hij is licht, en dankzij de MTB-transmissie voelt hij zich op elke ondergrond als een visje in het water. Ook de krachtige V-brakes zijn een troef.
- Hij is volledig uitgerust, met spatbord zodat je kleren schoon blijven, een bagagedrager om fietstassen aan te hangen of een kinderstoeltje op te monteren, en een standaard.
- Qua veiligheid is hij uitgerust met krachtige verlichting die gevoed wordt door een naafdynamo. Zo zie je én word je gezien, ook als je stilstaat voor het rode licht.
- De reflecterende stroken op de banden maken je 's nachts beter zichtbaar van opzij.

WELKE-FIETS-VOOR-FIETSPENDELEN-DECATHLON
WELKE-FIETS-VOOR-FIETSPENDELEN-DECATHLON

FIETS LONG DISTANCE 900

"Dit is de grote broer van de LD500".

- Het 'butted'-frame weegt wat lichter en heeft interne kabelvoering, zo zijn de kabels beter beschermd.
- Het comfort is hoger dankzij de 'headshock'-voorvering met 30 mm veerweg. Die gomt kleine oneffenheden in de weg mooi uit, en zorgt voor een licht, speels en vinnig rijgedrag.
- Het SRAM NX 1x11 versnellingsapparaat helpt je om vlot elke helling te overwinnen. Bijzonder handig als je in de bergen woont. - De hydraulische schijfremmen staan garant voor gemakkelijk, krachtig en geleidelijk remmen.
- En net zoals zijn 'kleine broertje' is hij helemaal uitgerust voor de stad, zodat je je doeltreffend, vlot en veilig verplaatst, in alle weersomstandigheden.

ONTDEK DE LD 900 IN EEN FILMPJE

WELKE-FIETS-VOOR-FIETSPENDELEN-DECATHLON

FREDERIC

klantverantwoordelijke VOOR DE LANGEAFSTANDSFIETSEN

Je vindt ons volledige assortiment met stadsfietsen in onze winkels en op decathlon.be

ANDERE ARTIKELEN OVER FIETSPENDELEN