NL
NL

HOE VERLOOPT DE PUNTENTELLING?

Bij de afslagplaats vind je belangrijke informatie zoals de afstand tot de hole en het aantal slagen dat je moet spelen om par te behalen.

Om de score te kennen, tel je het aantal slagen dat een speler vanaf de afslag nodig heeft om zijn bal te putten. Aan het einde van elke hole vullen de spelers het aantal gespeelde slagen op hun scorekaart in. Om je handicap te laten dalen, moet je zo weinig mogelijk slagen spelen.

  HOE GA JE BIJ DE AFSLAGPLAATS STAAN?

IN WELKE VOLGORDE MOET IK SPELEN?

HOE HERKEN IK MIJN BAL?

90% van de spelers speelt met witte ballen. Niet al te simpel dus om je bal op de fairway te herkennen. Er bestaan een aantal heel eenvoudige trucjes om te vermijden dat je met de bal van je tegenstander gaat spelen.

Onthoud steeds het nummer dat op je bal geschreven is. Om je bal nog iets meer te laten opvallen, kun je er bijvoorbeeld een opvallend teken met een viltstift op tekenen.

Maar je kunt uiteraard ook gewoon voor een gekleurde bal kiezen. Oranje, geel, roze, ... je kunt je bal niet alleen gemakkelijk onderscheiden van die van je tegenstander maar je vindt hem ook nog eens gemakkelijker terug op de baan.

ballen herkennen eerste golfwedstrijd Inesis
Zeven handige weetjes voor je eerste golfwedstrijd

WAT DOE JE ALS JE BAL NIET MEER OP DE BAAN LIGT?

Achter de rode, gele of witte paaltjes, ... In het water, het zand of de struiken, ... Hoe speel ik een bal die niet op de fairway ligt?

Zeven handige weetjes voor je eerste golfwedstrijd

HOE SPEEL IK EEN HOLE UIT?

WIE MAG ER BEGINNEN AAN DE VOLGENDE HOLE?

Gefeliciteerd, je hebt de eerste hole gewonnen! Maar welke speler begint aan hole 2?

Wel, heel simpel, de eer is aan de winnaar van de vorige hole.

Tijdens je eerste wedstrijden kun je tegen je tegenstanders gerust zeggen dat je nog wat groen achter je oren bent. Ze zullen je dan zeker en vast wat tips geven en je helpen in moeilijke situaties. Aarzel dus niet om hen wat vragen te stellen tussen twee holes door!