ZWEMMEN EN CALORIEËN VERBRANDEN: EEN GESLAAGD HUWELIJK!

Zwemmen is een van de meest complete en energievretende sporten. Als je regelmatig aan een gematigd tempo zwemt en erop let dat je verschillende zwemstijlen afwisselt, kan je bijna 600 calorieën verbranden!

Een veel gestelde, maar daarom nog niet onbelangrijke, vraag: we kunnen ons inderdaad afvragen hoeveel calorieën we met elke zwemtraining van een uur verbranden...

En dit is het antwoord:

Zwemmen en calorieën verbranden: een geslaagd huwelijk!
Infografie calorieën
Zwemmen en calorieën verbranden: een geslaagd huwelijk!

Pas op! Ook al willen we nu allemaal direct het water inspringen om van al die calorieën af te geraken, onthoud dat dezelfde zwemslag zestig minuten aan een stuk volhouden niet alleen zeer vermoeiend is, maar ook niet bijzonder leuk (zeker niet als je hebt gekozen voor een uur vlinderslag...).

Bovendien kan je door te variëren in zwemslag alle delen van je lichaam op een gelijkmatige manier trainen. Door drie of vier verschillende slagen af te wisselen in één training train je doeltreffend al je spiergroepen, zonder te vervallen in gewoontes, waardoor je ook weer meer calorieën verbrandt.

In totaal zijn er vier zwemslagen die je zonder problemen kan combineren met een groot aantal oefeningen, met of zonder trainingsmateriaal. Maak er gebruik van!

Tijd om het eens uit te proberen!